Lagune

Over Lagune

Geen last van zon of regen!

Met deze comfortabele terrasoverkapping heeft u geïntegreerde windvaste, waterdichte maar lichtdoorlatende doekzonwering boven het hoofd. U wordt beschermd tegen de zon en regen met behoud van een optimale hoeveelheid licht.
Na een regenbui,en bij minder fel zonlicht, kan het doek gedeeltelijk of volledig opgerold worden naargelang de gewenste lichtinval.
De zonwering zit volledig geïntegreerd in een duurzame aluminium structuur waardoor een esthetisch geheel ontstaat.

Langer leefplezier!

Tijdens een regenbui geniet u van een optimale bescherming. De regen verdwijnt via watergeleidingskanalen in een regenpijp in de verticale kolommen, zelfs als de doekzonwering niet volledig afgesloten is.
De zijden kunnen voorzien worden van beweegbare zijelementen die aanvullende beschutting realiseren.

Uitmuntend gebruikscomfort!

Dankzij verschillende opties kan het terras van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gebruikt worden. Zo wordt een extra leefruimte gecreëerd. De overkapping kan voorzien worden van verlichting, verwarming en luidsprekers.
Een regen- en/of windsensor zorgt voor extra gebruiksgemak.
Bovendien kan het volledige systeem handig en snel bediend worden met 1 afstandsbediening.

Oneindige personalisatiemogelijkheden ---- De brede keuze aan kleuren voor de structuur en verschillende mogelijkheden voor het afsluiten, maken dat de Lagune® in eender welke bouwstijl past. Door het toevoegen van zijelementen ontstaan eindeloze personalisatiemogelijkheden. Deze bieden een additionele bescherming en zorgen esthetisch voor een mooie afwerking.

Windvaste, gemotoriseerde, verticale doekzonwering zorgt voor een beschermend cocoon. Dankzij het gedeeltelijke doorzicht van de doeken en eventuele ‘vensters’, die samen met de screens op en neer bewegen, blijft het zicht op de tuin steeds behouden.
U kunt ook opteren voor glazen schuifwanden. In combinatie met windvaste screens blijft bovendien het voordeel van de zonwering behouden.
Ook elegante schuifpanelen met windvaste screendoeken, houten of aluminium lamellen behoren tot de mogelijkheid. Hout is weer helemaal terug en laat zich stijlvol combineren met andere materialen.

Doordacht design

Aan de kwaliteit van afwerking werd veel aandacht besteed. Bevestigingsonderdelen zijn nagenoeg onzichtbaar, en alle elektrische kabels zijn weggewerkt. Ook onzichtbare grondbevestiging is mogelijk. Door de toegepaste topmaterialen en het ontwerp van de Lagune® wordt het onderhoud beperkt tot een minimum, terwijl een uitzonderlijke duurzaamheid gegarandeerd wordt.

Beschikbaar in structuurlak en in alle standaard RAL kleuren. Een selectie van de meest courante kleuren:

Mat 7016
Mat 7021
Mat 7030
Mat 9001
Mat 9006
Mat 9007
Ral 7030
Ral 7039
Ral 8019
Ral 9001
Ral 9007
Ral 9010
Ral 9016
Ryd 7M16
Ryd 7M21

Glasvezel 

Glasvezeldoek is de perfecte invulling voor uw verticale windvaste, geïntegreerde Fixscreen® of Loggiascreen® 4fix die u als schuifdeur of schuifwand kunt integreren in uw Lagune® of Camargue®. Dit doek is verkrijgbaar in meer dan 50 kleuren en kan optioneel ook bedrukt worden. 

Rensonscreen Waterproof 

Uw Lagune is voorzien van een innovatief waterdicht, zonwerend en lichtdoorlatend doek in het dak. De doeken zijn aan 1 zijde gecoat met een waterdichte coating die UV bestendig is. Dit doek is verkrijgbaar in 10 kleuren waaronder 3 exclusieve Renson-kleuren.

Hier vindt u een kleine greep uit onze glasvezeldoekcollectie. De RENSON® ambassadors begeleiden u graag in uw keuze voor type doek en kleur.

SC0130
SC0140
SC0202
SC0205
SC0207
SC0606
SC0707
SC0708
SC0750
SC0816
SC0909
SC1002
SC1006
SC1011
SC2002
SC2020
SC2050
SC3030
SC3131
SC3231
SC3232
SC3301
SC3332
SC3333
SCM01
SCM16
SCM17
SCM31
SCM33
SCM36
SCM45
SCM48
SCM73
Unieke bouwsituaties
  • Tegen achterliggende muur
  • Tegen achterliggende, linker- en rechter-muur
  • Tegen achterliggende en linker-muur
  • Tegen achterliggende en rechter-muur
Technische specificaties

Afmetingen: Max. breedte per element is 12 m, Max. diepte is 6 m Minimale aangeraden hellingshoek is 8° (max. 19°)
Kleuren: Beschikbaar in alle RAL kleuren / Poederlak en structuurlak (60-80 micron)
Bediening: Elektrische bediening
Regenintensiteit: Kan een neerslagdebiet verwerken dat overeenstemt met een regenbui met een intensiteit van 180 mm/h welke max. 2 minuten aanhoudt. Dit type van regenbui komt gemiddeld om de 10 jaar voor. (Cf. Belgische regenstatistiek : norm NBN B 52-011)
Windbestendig: Voor Rooffix® is er garantie tot 120 km/u bij volledig uitgerold doek (stilstaand) Voor geïntegreerde Fixscreen® is er een garantie tot 60 km/u (in gesloten toestand)

configurator app

Bekijk je terrasoverkapping in ‘Augmented Reality’ op jouw terras

Met de nieuwe ‘online configurator’ en de ‘Augmented Reality’ app kan je elke terrasoverkapping in een virtuele versie van je tuin, boven je terras of tegen je woning plaatsen. Zo krijg je een realistisch idee van hoe die eruit zal zien bij jou thuis. Zo kan je makkelijk en snel op zoek naar de overkapping van jouw dromen.

Hoe ga je te werk? Configureer eerst je terrasoverkapping in de online-configurator en sla die op. Download daarna de app. Als die geïnstalleerd is, open je jouw opgeslagen terrasoverkapping. Nu kun je de overkapping op jouw locatie naar keuze plaatsen: in je tuin, boven je terras of tegen je woning. Begin alvast weg te dromen…

Bekijk hier de tutorial.