Tips & Nieuws

Wat je moet weten over de Linius-lamellenwand

lamellenwand

Een vaste zijwand met lamellen in je terrasoverkapping vormt de ideale bedekking van een lelijke achtergrondwand, maar biedt nog héél wat meer voordelen. We zoemen in op lamellenwanden als optie voor je terrasoverkapping en wat ze voor je woning kunnen betekenen – zowel op praktisch als esthetisch vlak.

Om het plaatje compleet te maken

Om je tuin of terras tot in de puntjes af te werken, komt een lamellenwand goed van pas. Zo’n wand is namelijk ideaal om een achterliggende wand te bedekken die misschien niet zo mooi is afgewerkt of die erg te lijden heeft gehad onder gure weersomstandigheden. De Linius-lamellendwand is een voorbeeld van een wand die zowel een fysieke begrenzing als decoratieve afwerking vormt. Heerlijk genieten van de rust én van je stijlvol afgewerkte wand!

De praktische voordelen van een lamellenwand

Lamellenwanden bezorgen je terras niet alleen een geraffineerde uitstraling, ze hebben ook een praktisch nut. Enkele voordelen op een rijtje:

  • Bescherming tegen de wind. Dankzij je lamellenwand zit je op een prille lentedag al in je T-shirt buiten – uit de wind en in het zonnetje.
  • Privacy. Een lamellenwand schermt je terras of tuin af van pottenkijkers.
  • Akoestische bescherming. Wie dicht bij een spoorweg of snelweg woont, kan akoestisch materiaal laten toevoegen aan de lamellenwand en bijgevolg genieten van de heerlijke stilte …

Structuur van een Linius-lamellenwand

De Linius-lamellenwand is verkrijgbaar in verschillende stijlen (Algarve, Camargue of Skye). Je kunt een enkelzijdige of dubbelzijdig beklede wand installeren over de volledige doorloophoogte, of je kunt de wand op een hoogte naar wens laten afwerken met een topprofiel om een balustrade te creëren. Ideaal als omranding van je terras of balkon wanneer je niet het volledige uitzicht wil blokkeren. De dubbelzijdige wand biedt bovendien ook de mogelijkheid om geluidsisolatie aan te brengen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen overkapping?

Vind een verdeler in de buurt