Tips & Nieuws

Wat doe je het best met je tuinmeubelen in de winter?

tuinmeubelen winter

Zowel houten als plastic tuinmeubelen krijgen het zwaar te verduren. Ze staan in alle weersomstandigheden buiten en moeten bestand zijn tegen regen, felle zon en rukwinden. De winter is het ideale moment om je tuinmeubelen te reinigen en op te bergen. Met deze tips kan het al niet misgaan!

Je tuinmeubelen schoonmaken, beschermen en opbergen in de winter

Staan je tuinmeubelen het hele jaar onder de blote hemel? Dan worden ze onvermijdelijk vuil, groen en nat. In de winter gebruik je ze vast toch niet meer, dus maak van deze koude periode gerust gebruik om je loungeset een jaarlijks onderhoud te geven. De beste manier om dat te doen, hangt af van het materiaal van je stoelen en tafels.

Hardhouten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen vereisen iets meer aandacht dan bijvoorbeeld kunststof meubelen, maar als je weet hoe je te werk moet gaan, is de klus zo geklaard. In slechts vier stappen zien je tuinmeubelen er weer als nieuw uit.

1. Besproei de meubelen met ontgrijzer en laat even inwerken.
2. Schuur het oppervlak schoon en ga daarbij altijd mee met de richting van de nerven.
3. Behandel de meubelen – indien gewenst – met olie of hardhoutvernieuwer.
4. Wrijf het hout ten slotte lichtjes op.

Kunststof tuinmeubelen

Op vlak van onderhoud zijn kunststof meubelen erg gemakkelijk. Maak de tuinmeubelen gewoon schoon met een sopje met neutrale allesreiniger. Let op dat je kunststof stoelen of tafels nooit opschuurt, want dat kan de tuinmeubelen weleens beschadigen. Heb je hardnekkige vlekken ontdekt? Ga dan aan de slag met een speciale kunststofreiniger.

Tuinmeubelen opbergen

Berg je tuinmeubelen vervolgens op in de garage, het tuinhuis, de kelder of onder een overkapping. Zolang de meubelen maar droog staan en niet dagelijks in de weg staan.

Je tuinmeubelen laten staan onder de terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping blijft je loungeset natuurlijk veel langer mooi. Doordat de meubelen minder te verduren krijgen, volstaat een klein onderhoud. Maar ook je meubels opbergen is overbodig, want zelfs in het najaar en de winter geniet je makkelijk van het buitenleven. Kopje koffie ’s ochtends op het terras? Dat kan, in alle comfort.

Wil je ook in de winter ten volle van je tuin genieten met een terrasoverkapping?

Vind hier een verdeler in je buurt