Tips & Nieuws

Vrijstaande of aangebouwde terrasoverkapping kiezen?

vrijstaande terrasoverkapping

Wie besluit een terrasoverkapping te plaatsen, moet niet alleen beslissen over het design en de kleur van de overkapping, maar eerst en vooral ook over de locatie. Plaats je de overkapping tegen je woning of kies je voor een vrijstaande terrasoverkapping? Dat hangt helemaal af van de functie. Volg even mee.

Aangebouwde terrasoverkapping als verlengde van je huis

Een aangebouwde overkapping heeft vooral als doel om het terras aan je woning van schaduw te voorzien. Zo zit je in de zomer uit de felle zon en kun je ook als het regent nog even buiten blijven zitten. Maar als je ook zijwanden aan je terrasoverkapping toevoegt, wordt het geheel dan weer echt een verlengde van je huis. Zo heb je een extra ruimte om te ontbijten of een hele avond met vrienden te keuvelen. 

Vrijstaande terrasoverkapping: een oase van rust

De functie van een vrijstaande terrasoverkapping is vaak heel anders. Zo kan ze dienen als schaduwplekje bij het zwembad of wordt het een plek om helemaal tot rust te komen, ver weg van het huis en middenin de natuur. Zo geniet je van optimale privacy, maar moet je wel iets verder lopen met drankjes of hapjes. Met zijelementen erbij wordt een vrijstaande overkapping een heuse tuinkamer, ideaal om bijvoorbeeld in alle rust een hobby te beoefenen.

Een overkapping jouw stijl

Of je nu kiest voor een aangebouwde of vrijstaande overkapping: voor beide opties zijn de mogelijkheden eindeloos. De Algarve is bijvoorbeeld een eenvoudige en praktische overkapping die – net als de andere modellen – in heel wat verschillende kleuren beschikbaar is. De Camargue is dan weer het perfecte model met eindeloze mogelijkheden voor designliefhebbers. Je kunt kiezen tussen een overkapping met kantelbare lamellen of een overkapping met een vast dak.

Voor welk type terrasoverkapping kies jij? Doe de nodige inspiratie op in onze brochure!

Brochure aanvragen