Tips & Nieuws

Unieke buitenmomenten? Denk aan de juiste terras- en tuinverlichting!

tuinverlichting

Tuinverlichting is onmisbaar om je buitenmomenten naar een hoger niveau te tillen – zowel op zomeravonden als in het voor- en najaar. Maar welke terras- en tuinverlichting kies je het best? Deze drie tips geven we maar al te graag mee.

Tip 1: veel kleintjes maken een groot

Natuurlijk kun je je tuin verlichten met een grote spotlamp, maar gezellig is anders … Je kiest beter voor vele kleine lampjes die je tuin in een dromerige vakantiesfeer hullen. En dat kun je op tientallen manieren doen. Dit zijn slechts enkele ideeën:

  • Lichtslingers tussen de bomen of aan de pergola doen onvermijdelijk denken aan een zomerfestival, een sfeervol tuinfeest of een authentieke kermis. Nostalgie ten top!
  • Grondspots langs het tuinpad of aan de rand van je terras zijn niet alleen sfeervol, maar ook erg handig. Ook wanneer de zon onder is, helpen ze om structuur te brengen in je tuin.
  • Kerstverlichting mag natuurlijk niet ontbreken in de kerstperiode!

Tip 2: warme terras- en tuinverlichting

Net zoals in je interieur, geniet buitenverlichting in een warme kleur de voorkeur over verlichting met een koele schijn. We associëren warm licht nu eenmaal met al het moois in het leven, zoals de avondzon of een knisperend haardvuur. Zijn koude kleuren dan echt uit den boze? Niet per se, maar dan het liefst als accentverlichting op welgekozen plekken.

Tip 3: kies voor ledverlichting

Ook de technische kant van de zaak doet ertoe bij de keuze van tuinverlichting. Alle experts zijn het erover eens dat ledverlichting het meest geschikt is. Ledverlichting verbruikt tien keer minder elektriciteit dan halogeen- en gloeilampen en drie keer minder dan spaarlampen. Precies omdat tuinverlichting vaak en langdurig brandt, kies je dus maar beter voor deze energiezuinige lampen.

Bovendien is ledverlichting al lang niet meer koel of ijzig. Er bestaat ondertussen veel mooie en warme ledverlichting voor je tuin en terras. Dat je de kleur van je lichtjes makkelijk zelf kunt aanpassen dankzij de technologie van rgb-ledverlichting, is mooi meegenomen! Een Renson-terrasoverkapping en ledverlichting zijn een ‘match made in heaven’. Ontdek zelf op welke manieren je verlichting kunt integreren in je terrasoverkapping.