Tips & Nieuws

Tuinspelletjes die leuk én veilig zijn?

Tuinspelletjes kinderen

Op zoek naar leuke tuinspelletjes waarmee je kinderen uren zoet zijn? Wij sommen enkele leuke ideetjes op om je kinderen gezond buiten te laten spelen. 

“Oh nee, wekenlang thuis met de kinderen?!”

Zijn je kinderen dol op de vakantie, maar jij niet zo? Bijvoorbeeld omdat je kinderen nogal druk zijn met zoveel vrijetijd tot hun beschikking? Of erger: omdat je kids zich na een dag of twee al te pletter vervelen? Dan is “mamááá, ik weet niet wat doen …” vast heel herkenbaar.

3 verrassende tuinspelletjes

1. Busjekruit

Busjekruit of busjetrap is een variant op verstoppertje, maar dan met een bal. Een van de kinderen trapt de bal weg, waarna de zoeker de bal moet gaan halen en de andere kinderen zich intussen verstoppen. Wanneer de zoeker de bal heeft teruggebracht, moet hij of zij de verstopte kinderen zien te vinden. Ziet hij iemand, dan moet hij naar de bal rennen en daar aftikken. Maar wie gezien is, kan zichzelf ook bevrijden door eerder bij de bal te zijn en die voor de neus van de zoeker weg te schoppen!

2. Waterpret

Kinderen houden van water. Terwijl een zwembad of vijver niet zonder risico is, zijn waterballonnen een pak veiliger. Let wel: je vertelt je kinderen er best bij dat een waterballon in je gezicht pijn doet.

Ook leuk: zelf een waterparcours maken met lege petflessen (met perforaties) en plakband. Een zo hoog mogelijke watertoren of een aquaduct van de ene kant van het terras naar de andere? Je kinderen zien de mogelijkheden sneller dan jij ze kunt bedenken!

3. Stad van stoepkrijt

Nog zo’n klassieker is met stoepkrijt tekenen. Wat oudere kinderen zullen het vast fijn vinden om een heuse stad te bouwen met stoepkrijt, waar ze met matchbox-autootjes kunnen rondrijden en zo een hele leefwereld creëren.

Breng binnen naar buiten

Niet ieder kind speelt graag sportieve en actieve spelletjes, en da’s oké. Ook rustige kindjes kunnen profiteren van de gezonde buitenlucht in de zomer. Laat ze eenvoudigweg op het terras of het gazon de spelletjes spelen die ze zo graag binnenshuis spelen. In de veilige schaduw van een overkapping kan je kroost bijvoorbeeld tekenen, knutselen, met de blokken of poppen spelen, …

Een terras waar het altijd heerlijk vertoeven is?

Doe inspiratie op in onze brochure!