Tips & Nieuws

Trouwen in de tuin? Ja!

trouwen in tuin

 

Droom jij ook al jaren over jouw perfecte bruiloft? Dan heb je vast al nagedacht over de locatie. Een romantisch kasteel, een idyllisch strand, een rustieke boerderij, … De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar heb je al eens aan je eigen tuin gedacht? Jouw droomlocatie is misschien dichterbij dan je denkt!

Sprookjesachtige versiering

Je trouwfeest in je tuin houden heeft heel wat voordelen. De locatie is bijvoorbeeld gratis en je kunt er doen wat je maar wil. Dat betekent dat je gerust uit de bol kunt gaan met de versiering.

Om je tuin een feestelijke uitstraling te geven – en van de trouwfoto’s échte pareltjes te maken – investeer je maar beter in romantische versiering. Denk maar aan:

  • Witte of roze bloemen
  • Lampionnen in de bomen
  • Een witte loper naar het altaar
  • Een mooie trouwboog
  • Eventueel een prieeltje waar je onder trouwt
  • Vintage houten wegwijzers

Trouwen in de tuin: enkele tips

Als je je trouwfeest opvat als een tuinfeest, zijn er enkele praktische zaken waarmee je beter rekening houdt:

  • Muziek: ofwel voorzie je een kwalitatieve geluidsinstallatie – bij voorkeur bemand door iemand met kennis van zaken! – ofwel schakel je een charmant livebandje in. Omdat technologie het altijd kan laten afweten en muzikanten ziek kunnen vallen, stel je het best altijd een plan B op.
  • Dekentjes voor als je gasten het koud krijgen, want iedereen weet dat een bruiloft makkelijk tot in de vroege uurtjes duurt. Voorzie eventueel extra verwarming in de tent of bij de receptietafeltjes.
  • Omdat je het weer niet kunt voorspellen, kies je het best voor catering die bij alle weersomstandigheden past. Een chique barbecue – met amuses-bouches en verfijnde slaatjes, bijvoorbeeld – is zowel op een warme als een koude dag heerlijk.

Wees voorbereid op alle weersomstandigheden

Als je je bruiloft in je tuin houdt, is het laatste wat je wilt dat je gasten natgeregend worden. Voorzie daarom altijd een back-up-plan, ook als er mooi weer voorspeld is. Een mooie, witte tent, die je natuurlijk inricht met dezelfde romantische decoratie als de rest van je tuin, is een perfect haalbare optie. Je kunt er ook voor kiezen je terrasoverkapping achter de hand te houden als plek waar je gasten kunnen schuilen. Wist je dat je je Renson-terrasoverkapping zo groot maakt als je maar wil?

Je tuinfeesten opwaarderen met een luxueuze terrasoverkapping?

Contacteer een Renson-verdeler in je buurt