Tips & Nieuws

Thuis genieten van wellness? Dat doe je in je tuin …

Écht ontspannen in alle comfort doe je bij jou thuis. Hoe zalig een dagje in het wellnesscentrum ook is, diep vanbinnen wil je het liefst in de hottub glijden of in de sauna relaxen in de geborgenheid van je eigen woning. Of in je tuin, natuurlijk. Want ook dat levert je een zalig zen-gevoel op.

Genieten op z’n Fins: een sauna in de tuin

Een sauna in de tuin klinkt misschien gek, maar het is de gewoonste zaak van de wereld in Finland. Wist je dat er in Finland – waar de traditie van de sauna vandaan komt – meer dan drie miljoen sauna’s zijn, terwijl er slechts vijf miljoen Finnen rondlopen? Veel van die sauna’s bevinden zich in privéwoningen, maar vaak ook in tuinen. Geen verrassing, want een sauna in een tuinhuisje of bijgebouwtje biedt je – net zoals een jacuzzi in de tuin – verschillende voordelen:

  • In een groene omgeving, ver weg van huishoudelijke afleidingen en dagelijkse beslommeringen, kom je vanzelf tot rust.
  • Het is erg gezond om je lichaam na een kwartiertje in de sauna of de jacuzzi volledig te laten afkoelen. Haal een frisse neus in de buitenlucht of neem meteen een snelle duik in het zwembad. Van héél warm naar héél koud gaan helpt verkoudheden te bestrijden en geeft je gegarandeerd een verkwikkende sensatie. En na enkele minuutjes kun je gewoon weer de sauna in!
  • Je hoeft geen grote verbouwwerken te ondernemen om het hele jaar door thuis van wellness te genieten.

Warme weldaad in de winter

Meer nog dan de rest van het jaar heb je in de winter behoefte aan de deugddoende weldaad van een dagje wellness. Wellness die je zonder moeite bij jou thuis beleeft. Denk bijvoorbeeld aan …

  • … een privésauna in je achtertuin.
  • … een jacuzzi, bubbelbad of hottub onder een terrasoverkapping. Dankzij de overkapping kun je ook bij regen of sneeuw blijven genieten – extra gezellig! – en hoef je je bovendien geen zorgen te maken om je privacy. Want wanneer je kiest voor een Camargue-terrasoverkapping met prachtige Loggia-schuifpanelen, zijn nieuwsgierige blikken van de buren voorgoed verleden tijd.
  • … een tuinpaviljoen met terrasverwarming om helemaal te ontspannen na de sauna of het bubbelbad.