Tips & Nieuws

Sfeervol en charmant: de mogelijkheden van RGB-tuinverlichting

RGB-tuinverlichting

Je tuinkamer of terrasoverkapping sfeervol verlichten? Overweeg dan zeker ledverlichting. Die is energiezuinig en wordt naadloos geïntegreerd in je terrasoverkapping. En de kleur, die kun je dankzij RGB-technologie zelf op elk moment aanpassen!

RGB-tuinverlichting

RGB-ledverlichting is energiezuinige verlichting waarvan je de kleur zélf kunt instellen. De ledlampjes gaan langer mee dan gloeilampen en verbruiken minder stroom voor dezelfde hoeveelheid licht. Ideaal voor buiten, waar lampen vaak urenlang branden.

Vroeger gaf ledverlichting steevast koud licht af, maar dat is nu wel anders. Voor ‘gewone’ ledverlichting kies je zelf de lichtkleur of lichttemperatuur in de winkel. Wil je speciale kleurtjes, dan kies je natuurlijk voor RGB-ledverlichting. Bij RGB-verlichting bepaal je zelf in welke kleur de lampjes oplichten. Van koelblauw tot een warme, oranje gloed: elke kleur creëert een eigen sfeer:

  • Paars staat voor rust en mysterie. Ideaal voor een avondje wellness in de tuin.
  • Blauw doet al snel denken aan sciencefiction, maar creëert evengoed een relaxerende atmosfeer. Zorg ervoor dat de verlichting subtiel blijft, want anders wordt het al snel te koel.
  • Oranje is de warmst mogelijke tint, en de kleur bij uitstek om cosy buitenfeestjes dat tikkeltje extra te geven.
  • Rood is een gedurfde kleur, maar laat dat je niet tegenhouden om te experimenteren. Tenslotte is rood een warme tint die mooi contrasteert met het zwart van de nacht. Net zoals blauw is rood een topper voor recepties in de tuin.

RGB-verlichting, tuinverlichting, RGB-tuinverlichting, buitenverlichting, ledstrips, RGB led, buitenverlichting LED, LED buitenverlichting, terrasoverkapping, pergola

Renson-terrasoverkappingen met geïntegreerde verlichting

In de Renson-terrasoverkappingen Camargue en Algarve kun je sfeerverlichting op verschillende plekken laten integreren. Da’s handig, want onder je terrasoverkapping of pergola heb je sowieso een lichtbron nodig, en dankzij de naadloze integratie zie je er overdag niets van. En ’s avonds? Dan geniet je met volle teugen van sfeer en gezelligheid op het terras. Stijlvol!

In de Camargue kan RGB-sfeerverlichting geïntegreerd worden in de kolommen. Bij zowel de Camargue als de Algarve kan neerwaartse en/of opwaartse RGB-verlichting op de binnenzijde van de goot worden geplaatst. Wie eerder van wit licht houdt, kan puur witte of warmwitte ledverlichting laten installeren in de lamellen.

RGB-verlichting, tuinverlichting, RGB-tuinverlichting, buitenverlichting, ledstrips, RGB led, buitenverlichting LED, LED buitenverlichting, terrasoverkapping, pergola

Voordelen troef!

  • Geen nood aan extra lichtarmaturen.
  • Geen zichtbare kabels.
  • Handige bediening met de afstandsbediening of een app op je smartphone.
  • Dimbare verlichting.
  • Energiezuinig dankzij de ledtechnologie.

Tip!

Voorzie ook RGB-ledstrips langs je tuinafsluiting en je maakt van je tuin een harmonieus geheel.