Tips & Nieuws

Screendak of lamellendak? Wij helpen je kiezen

Screendak

Verlang je naar een gezellige ontbijthoek buiten, een fris schaduwplekje of een ruimte om helemaal tot rust te komen? Groot gelijk dat je een terrasoverkapping laat installeren. Wáár je dat plekje wilt creëren, weet je waarschijnlijk al. Maar ben je er ook al uit welk type dak je het best kiest? We zetten de voor- en nadelen van screendak en lamellendak op een rij, zodat jij makkelijker de knoop kunt doorhakken. 

Installeer een terrasoverkapping met screendak

Als je bij Renson voor een terrasoverkapping met een screendak kiest, zit je zeker goed. Ontdek hier van welke voordelen je dan zoal geniet.

Voordelen

Alle screendaken van Renson zijn uitgerust met de gerenommeerde Fixscreen-technologie. Zo’n overkapping is dan ook:

  • bestand tegen windstoten tot 100 km/u,
  • de ideale bescherming tegen felle zon of klaterende regen,
  • uitgerust met watergeleidingskanalen, waardoor je terrasmeubels niet nat worden wanneer je het dak sluit,
  • beschikbaar met afstandsbediening en te koppelen aan een domoticasysteem. 

Nadeel

Hou er wel rekening mee dat een terrasoverkapping met screendak niet vrijstaand kan worden geplaatst. Gelukkig biedt Renson wel tal van kleuren aan, zodat je je overkapping perfect kunt afstemmen op de rest van je woning.

Ontdek de voor- en nadelen van een lamellendak

Ten slotte kun je een terrasoverkapping met lamellendak laten installeren. Benieuwd wat deze stijlvolle optie je te bieden heeft?

Voordelen

Het opvallendste voordeel van een lamellendak is zijn minimalistische uitstraling. Zo past een lamellendak bij vrijwel elke woonstijl. Kantelbare lamellen kun je, net zoals een screendak, bedienen met een afstandsbediening. Er bestaat trouwens ook een versie met intrekbare lamellen, namelijk de Camargue Skye van Renson. Terrasoverkappingen met lamellendaken zijn eindeloos personaliseerbaar. En wees gerust: wanneer de lamellen gesloten zijn, beschermt dit type dak je moeiteloos tegen de regen. Droom je van een overkapping iets verderop in de tuin? Een lamellendak kun je tegen de gevel of vrijstaand installeren.

Nadeel

Een lamellendak is niet de goedkoopste optie, maar het is de investering dubbel en dik waard, aangezien je er jarenlang genot van hebt.

Nog twijfels? Maak gewoon zélf de vergelijking bij een Renson-verdeler in jouw buurt

Een verdeler in mijn regio vinden