Tips & Nieuws

RENSON wordt partner van Team Giant-Alpecin en versterkt plannen voor internationale groei

Giant Alpecin

In het Amerikaanse Richmond, waar dit jaar de Wereldkampioenschappen wielrennen plaats vonden, kondigde het Duitse Team Giant-Alpecin met trots een langdurig partnership met het Belgische familiebedrijf Renson, trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, aan.

Internationale ontwikkeling van merk en team

“We zijn zeer tevreden met deze nieuwe deal in de wielersport. Wielrennen is en blijft een populaire sport, zowel nationaal als internationaal, die bovendien perfect aansluit bij onze missie - ‘Creating healthy spaces’,” zegt CEO Paul Renson.

Iwan Spekenbrink, stichter en CEO van Team Giant-Alpecin, geeft aan: “Ik hoef helemaal niet te vertellen hoe blij we zijn met dit partnership met Renson, een prestigieus en innovatief bedrijf met oog voor mens, milieu en maatschappij. We zijn zeer onder de indruk van de intelligente en hoogwaardige innovatieve oplossingen van de firma, die zorgen voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Dit sluit perfect aan bij onze “Keep Challenging” benadering, die ook gebaseerd is op continue innovaties, samenwerking en hoge kwaliteit. We zijn zeer gelukkig dat het wielrennen in het algemeen en ons team in het bijzonder passen in de internationale marketingstrategie van deze trendsetter en groeifirma. Dankzij het engagement van Renson kunnen we onze missie verderzetten, onze mogelijkheden uitbreiden en onze dromen nastreven.”

Renson, marktleider in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, zet een nieuwe stap op weg naar internationale groei. Dit familiebedrijf werd trouwens recent nog genomineerd als finalist voor ‘Onderneming van het Jaar 2015’. Naast de sterke positie in Europa, startte de firma recent ook activiteiten in Rusland, Amerika, Australië, Indië, Turkije en het Midden-Oosten. En dit jaar nam Renson ook nog de Italiaanse firma Corradi met productiefaciliteiten in Bologna (Italië) en Dallas (VS) over.

Renson is ervan overtuigd, dat dit partnership met Team Giant-Alpecin hen zal helpen om de internationale groei en naambekendheid versterkt verder te zetten. Zo telt het team renners van 9 verschillende nationaliteiten en neemt deel aan een internationale kalender van wedstrijden. Bovendien is er ook de samenwerking met de andere sponsors van het team, met name Giant, Alpecin en Sunweb. Renson was gedurende de laatste jaren al aanwezig in het wielrennen als trotse partner van het Etixx-Quick-step cycling team, maar dit contract wordt aan het einde van het jaar in onderling overleg stopgezet.