Tips & Nieuws

Realiseer het perfecte terras met deze 6 tips

realiseer het perfecte terras

De lente is op komst! De zon herwint zijn krachten, de planten bloeien en de tuin komt langzaam weer tot leven. Het resultaat van de reeds geleverde inspanningen in onze tuin werpt zijn vruchten af en wordt zichtbaar! Dit is het ideale moment om je klaar te stomen om de rest van het jaar volop te genieten van jouw terras en tuin.


Hierbij geven we enkele tips mee voor het aanleggen en inrichten van het ideale terras:

 1. Strategisch schikken
  Een terras moet steeds vlot bereikbaar zijn. Indien je de voordeur moet gebruiken om het terras te bereiken aan de andere kant van het huis, zal je het niet optimaal kunnen benutten. Plaats jouw terras daarom dicht bij een deur of schuifdeur zodat je er snel kunt vertoeven. Een vlotte toegang vanuit de keuken is ook héél belangrijk voor het halen van hapjes en drankjes wanneer u geniet van het terras.
 2. Comfort centraal
  Het terras is een knusse plaats waar je tot rust komt. Zorg er daarom voor dat de sfeer rust uitstraalt en de meubels comfortabel zijn. Kies voor ruime aangename meubels zodat je voldoende ruimte hebt om niet samengeperst te zitten. Een groot pluspunt op warme zomerdagen. Hou er ook rekening mee dat de zon op sommige momenten tijdens de dag beter geweerd kan worden. Voorzie de mogelijkheid om schaduw te creëren d.m.v. een boom of terrasoverkapping. Zorg ervoor dat de schaduw niet permanent is door de keuze voor een dynamisch systeem.
 3. Eén met de woning
  Een mooi terras kan de waarde van jouw huis optrekken. Voorkom een stijlbreuk en zorg er voor dat deze één geheel vormt met het interieur. Een naadloze overgang van indoor naar outdoor maakt van jouw terras het verlengde van de woning.
 4. Verlicht de omgeving
  Zomernachten zijn onvergetelijk en moeten kunnen blijven duren. Voorzie daarom de juiste verlichting voor als het donker wordt. Denk goed na over de toepassing van de verlichting. Kies voor functionele verlichting om een boek te lezen en sfeervolle verlichting om te genieten van een gezellig avond met vrienden en familie. Beide kunnen natuurlijk gecombineerd worden. Verder dien je stil te staan bij de keuze voor puur wit licht voor een strak en modern design, of warm wit licht voor het creëren van een sfeervol en knus hoekje.
 5. Zorg voor bescherming
  Gezellige momenten op het terras kunnen bruusk ten einde lopen door een plotse regenbui. Om te vermijden dat iedereen naar binnen moet vluchten tijdens een korte bui en het terras volledig nat wordt, is het aangeraden om een geschikte beschutting te voorzien. Dit kan met een zeil of een terrasoverkapping. Verschillende systemen bieden de mogelijkheid om u snel af te schermen bij een plotse bui en volop te genieten van de zon na een regenbui. Ook vervelende zijwind kan afgewend worden door de juiste afscherming.
 6. Gezellige warmte
  Gezellige avonden die je buiten doorbracht worden vaak geassocieerd met een vuurtje. De knisperende vlammen brengen warmte en sfeer. Het trekt de aandacht wanneer je met een groep gezellig buiten zit te relaxen en verhalen deelt. Een klein vuurtje of enkele kaarsen kunnen wonderen doen.