Tips & Nieuws

Profiteer van de ‘indian summer’ en gun jezelf heerlijke me-time

me-time indian summer

De nazomer – of zoals ze dat in New England zo mooi noemen, de ‘indian summer’ – is het scharniermoment tussen de zomer en de herfst. De natuur is gedurende een korte periode op haar mooist. Maar je leven is natuurlijk druk-druk. Hoe geniet je van me-time tijdens dit unieke moment? Dat vertellen we je graag.

Stap 1: wees je bewust van élk moment

“Als dit afgewerkt is, dan …” of “als deze deadline achter de rug is, dan …”: die manier van denken klinkt je wellicht maar al te bekend in de oren. Voor je het weet, is het herfst en heb je die heerlijke nazomer volledig gemist. Dwing jezelf dan ook om elke dag opnieuw stil te staan bij wat er rondom je gebeurt: terwijl je naar het werk fietst of naar de bakker wandelt, bijvoorbeeld.

Stap 2: verwen lichaam en geest

De zomer zit erop, de koude winter nadert genadeloos. De nazomer is dan ook het ideale moment om jezelf te verwennen en je lichaam en geest voor te bereiden op de wintermaanden. Enkele ideetjes?

  • Maak tijd vrij voor een dagje wellness – misschien zelfs thuis of in je eigen tuin. Een bezoekje aan de sauna, de jacuzzi of het scrub-bad doen wonderen voor je huid, én voor je geest.
  • Doe een extra inspanning om gezond en gevarieerd te eten. In de zomer heb je jezelf misschien een beetje laten gaan (terrasjes doen en ijsjes eten horen nu eenmaal bij de warme en lange zomeravonden), maar nu is het weer tijd om volop aan je gezondheid te denken.
  • Ga elke dag op hetzelfde moment slapen en sta telkens op hetzelfde moment op. Door jezelf een vast ritme aan te leren, slaap je beter en voel je je uitgerust – ondanks het feit dat je lichaam stilaan op minder zonlicht en dus minder energie kan rekenen.

Stap 3: dompel je helemaal onder in de ‘indian summer’

Tot slot: ga naar buiten en kom gezond en zorgeloos tot rust. De natuur is nu namelijk op z’n mooist. Niet alleen de bossen, maar ook de kust en de duinen staan garant voor prachtige kleuren. Geen zin om het ver te zoeken? Je eigen tuin is nu natuurlijk net zo goed een lust voor het oog!

Wil jij ook het hele jaar door genieten van je tuin?

Ontdek hier de verschillende overkappingen!