Tips & Nieuws

Ontbijten op het terras: zo voorkom je koude billen en andere ongemakjes

ontbijten terras

Geen betere manier om de dag te starten dan met de zon op je neus en zicht op de natuur. Op het terras ontbijten is dan ook geweldig – op voorwaarde dat je het jezelf comfortabel maakt. Enkele tips voor een perfecte ontbijtsetting! 

Buiten ontbijten, niet zo’n gek idee 

Kiezen kan stress opleveren. Daarom ontwikkelen we in het dagelijkse leven routines. Je eet elke dag op hetzelfde moment, gaat op dezelfde stoel zitten en eet elke ochtend dezelfde ontbijtgranen?  

Toch kan het leuk zijn om je routines eens te doorbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellig ontbijtje op het terras met de opkomende zon op je gezicht? En ja hoor, dat kan ook perfect als het buiten géén 30 graden is. 

In alle comfort ontbijten op het terras 

Buiten ontbijten, ja, maar dan wel in alle comfort. Koude billen, koffie drinken met trillende handen, dat doe je natuurlijk liever niet. Met de nodige voorzieningen geniet je in élk seizoen van een comfortabel ontbijtje met zicht op de tuin. 

Hoe creëer je een aangename ontbijtomgeving

  • Zorg ervoor dat je tuinmeubelen niet nat zijn van de regen of ochtenddauw. Hou je meubelen dus zo veel mogelijk droog onder een (afgesloten) afdak of overkapping. 
  • Bewaar enkele zachte kussentjes in een tuinkoffer of buitenkast en haal ze ’s ochtends boven om het extra gezellig te maken. 
  • Leg altijd een tafellaken of placemats op tafel, zodat je tafel niet te koud aanvoelt.  
  • Maak eventueel gebruik van extra terrasverwarming. 
  • Investeer in een afgesloten terrasoverkapping voor een aangename en warme ontbijtplek – winter én zomer. 

Geen tijd voor in de week? Organiseer eens een gezellig ontbijt of brunch bij je thuis op het terras. Bereid een rijkelijk buffet met alles erop en eraan voor je familie of vrienden. Wedden dat het aanvoelt alsof je op een chique terras in de stad zit? Maar dan met zicht op het groen! 

Bestel de inspiratiebrochure van Renson en begin alvast te dromen van je eigen ontbijtplekje!

Inspiratiebrochure aanvragen