Tips & Nieuws

Onbezorgd genieten op je terras met een regen- en windsensor

terrasoverkapping met regensensor

Dankzij een terrasoverkapping kun je het hele jaar door, de hele dag lang, buiten op het terras zitten. Als het begint te regenen, doe je gewoon het dak en eventueel de zijwanden toe en je kunt je activiteiten zorgeloos verderzetten. Maar wat als je dat comfort nóg zou kunnen verhogen? Ontdek de voordelen van een regen- en windsensor.

Een extra leefruimte

Er zijn verschillende manieren om je terras om te toveren tot een volwaardige extra ruimte en automatische bediening is er daar één van. Door je Renson-terrasoverkapping aan te vullen met Somfy®-automatisatie en regen- en windsensoren ben je optimaal beschermd tegen alle weersomstandigheden. Je kunt de daklamellen, het screendak of de doekzonwering in de zijwanden bedienen vanop je smartphone, tablet of computer met Tahoma®. Zo kun je erover waken dat je tuinmeubels altijd droog blijven, ook als je niet thuis bent. Andere elementen waarmee je je terras kunt opwaarderen zijn:

  • ingebouwde verwarmingselementen. Zo aperitief je zelfs tijdens een koude winteravond gezellig op je terras.
  • een geïntegreerd audiosysteem. Begin dat volgende feestje al maar te plannen.
  • ledverlichting, ingebouwd in de verticale kolommen, de dakstructuur of zelfs in de kantelbare lamellen. De ideale sfeermaker!

Warmteonweer? Geen probleem!

Een zwoele zomerdag wordt vaak gevolgd door een warmteonweer. Maar zou het niet jammer zijn om met je vrienden naar binnen te moeten vluchten terwijl het buiten nog lekker warm is? Een regensensor detecteert wanneer er druppels vallen en sluit de lamellen of het screendak van je overkapping automatisch. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Bestand tegen storm

Maar ook bij hevige wind sluiten de lamellen vanzelf als je terrasoverkapping is uitgerust met een windsensor. Zolang de lamellen gesloten zijn, hoef je geen zorgen te maken, want terrasoverkappingen van Renson zijn bestand tegen storm met windstoten van 120 tot 160 km/uur, afhankelijk van welke overkapping je kiest.

 

Droom jij ook van een terrasoverkapping met wind- en regensensor?

Ga langs bij een verdeler in jouw buurt