Tips & Nieuws

Maak je dakterras helemaal af met een mooie overkapping

overkapping dakterras

Ben je niet gezegend met een gezellige tuin, maar heb je wel een fantastisch dakterras met een indrukwekkend uitzicht? Lucky you! Maar het wordt nog beter als je je dakterras aankleedt met de juiste accessoires en meubels en ervoor zorgt dat je er het hele jaar door buiten kunt genieten. Wij helpen je op weg. 

1. Meer levenskwaliteit met een overkapping op je dakterras 

Dankzij een overkapping kun je het hele jaar door buiten leven. Een gezellig zomeravondje onder vrienden valt nooit – of toch niet letterlijk – in het water en zelfs in de winter organiseer je een gezellige borrel gewoon op je terras. Zeker als je voor een dakterrasoverkapping met zijwanden en eventueel verwarming opteert. Zo creëer je met een terrasoverkapping een extra leefruimte. En dat is geen overbodige luxe, zeker niet als je in een klein appartement woont. 

Wist je dat je overkapping tegelijk ook kan dienstdoen als zonwering? De stralen van een hoge middagzon komen je woning niet binnen, maar de aangename warmte van een lage voor- of najaarszon wel. Met een lamellendak regel je de lichtinval trouwens op maat van je wensen.  

2. Groen? Doen! 

Je dakterras bevindt zich niet op de begane grond, maar kan tóch de uitstraling van een tuin hebben. Kies voor zo veel mogelijk verschillende soorten planten op je dakterras om een oase-effect te creëren. Wat dacht je bijvookgaat irbeeld van een kruidentuintje tegen de muur, enkele mooie planten in kwalitatieve potten op de grond en een hippe hangplant onder je overkapping? 

Deze planten doen het alvast uitstekend op een dakterras: 

  • Siergrassen 
  • Een (kleine) olijfwilg 
  • Zwarte bamboe 
  • Aardbeienplanten 
  • Tuinkruiden (tijm, rozemarijn, …) 
  • Lavendel 
  • Vijgenboompje 
  • Mexicaanse oranjebloesem

Renson dakterras stad

3. Sfeervolle verlichting 

De juiste verlichting is de sleutel tot een sfeervol terras. Hang enkele lampionnen en een leuke lichtjesslinger op – of laat meteen ledverlichting in je terrasoverkapping integreren.  

4. Comfortabele en vooral stijlvolle terrasmeubels 

Kies een loungeset die helemaal bij je interieur én de stijl van je dakterrasoverkapping past. Als je dan op een warme dag de deur naar het terras openzet, lijken de binnen- en buitenruimte één geheel te vormen. Wist je trouwens dat er tapijten voor op het terras bestaan? Ideaal als je een bohemian sfeertje wilt creëren.