Tips & Nieuws

Jouw droomterras aanleggen: alles begint bij inspiratie opdoen …

terras aanleggen inspiratie

Vergis je niet: het terras is níét het makkelijkste deel van je tuinaanleg. Op je terras spendeer je wellicht het meeste tijd en je ontvangt er gegarandeerd vrienden en familie. Bovendien moet het praktisch gelegen zijn en de juiste oriëntatie hebben. En dan hebben we het nog niet eens over de stijl.

Van je terras een succesverhaal maken? Het begint allemaal bij een flinke portie inspiratie.

Magazines zijn je beste vriend – ook online!

Tenzij je begenadigd bent met goddelijke inspiratie, zul je vast op allerlei plekken op zoek willen gaan naar inspiratie voor je nieuwe terras. Huis- en tuinmagazines vormen nog altijd een van de betere opties om ideeën op te doen. Doorblader ze, knip de mooiste prenten uit en verzamel die in een scrapbook of op een moodboard.

Dat kan trouwens net zo goed online. Er zijn tal van woon- en decoratiemagazines die dagelijks nieuwe artikels posten. De meest inspirerende foto’s bewaar je eenvoudigweg op een virtueel moodboard. Vooral Pinterest is superhandig om ideetjes van het hele web te verzamelen op meerdere virtuele boards.

Terrasjes doen

Tip 2: doe terrasjes aan. Ga langs bij vrienden en familie en bestudeer hun terrassen eens. Wat zijn de sterke punten, wat vind je maar niks, wat zou jij anders doen? Vraag je kennissen gerust ook wat zij zelf fantastisch vinden aan hun terras: daaruit leer je vaak het meeste.

Ook tuinarchitecten zijn een prima bron van tuininspiratie. Vraag referenties voor je in zee gaat met een architect, zodat je recente tuinontwerpen met elkaar kunt vergelijken en een beter beeld krijgt van wat er anno 2017 zoal mogelijk is. Je zult versteld staan van hoeveel particulieren je met veel trots hun geslaagde tuin en terras tonen!

terras aanleggen inspiratie

Terrasinspiratie van Renson Outdoor

Wij bij Renson maken unieke terrasoverkappingen en pergola’s, ideaal om je terras nóg comfortabeler te maken. Om je op weg te helpen, hebben we een online inspiratiepagina aangemaakt. Of vraag je gratis inspiratiebrochure aan en laat je creativiteit de vrije loop!