Tips & Nieuws

Je terras(overkapping) onderhouden in de winter

terras onderhouden winter

In de winter krijgt je terras het extra zwaar te verduren. Vriestemperaturen en winterse neerslag doen geen goed aan de uitstraling van je terrastegels, -meubels en -accessoires. Als je toch wil verzekeren dat je terras er in de zomermaanden op z’n best uitziet, is een winteronderhoud noodzakelijk. Maar dat hoeft gelukkig niet veel werk te zijn!

Onderhoud je terras het hele jaar door

Wie zijn terras het hele jaar door schoonmaakt, houdt mogelijke vuilaanslag binnen de perken. Trek elke maand wat tijd uit voor een oppervlakkig onderhoud:

  • Verwijder regelmatig bladeren en ander vuil van je terras. Zo voorkom je gladheid en algenvorming.
  • Maak je terras regelmatig schoon met een borstel en een reinigingsproduct voor tegels of hout. Lees altijd grondig de gebruiksaanwijzing van je reinigingsproducten.
  • Bescherm een houten terras tegen weersinvloeden door het te beitsen of te oliën.

De terrastegels schoonmaken

Door de winterse koude en regen kan je terras verkleuren en begroeid raken met mos. Bovendien kunnen de tegels glibberig worden. Slipgevaar! Maar hoe maak je je terras weer proper? Schakel zeker geen hogedrukreiniger in, maar gebruik een borstel en een onderhoudsreiniger. Overal grondig schrobben, en klaar. Met een zuidelijk georiënteerd terras heb je minder last van mosvorming, aangezien de vochtigheidsgraad lager is.

En de terrasoverkapping?

Ook de andere elementen op je terras verdienen de nodige zorg. Je terrasoverkapping  trekt veel aandacht naar zich toe, dus zorg je er maar beter voor dat ze straalt. Door je terrasoverkapping  regelmatig te onderhouden, verwijder je vuilresten en bewaar je de mooie uitstraling van de lak en de kleur. Gebruik de speciale Maintenance Set van Renson en bescherm je terras tegen alle weersomstandigheden.

Ga voor een terras dat weinig onderhoud vergt

Sta je op het punt een nieuw terras aan te leggen? Houd bij de keuze van je materialen rekening met de onderhoudsvriendelijkheid. Want een goed aangelegd terras in duurzame materialen is in principe onderhoudsvrij. Terrasplanken uit gerecycleerde kunststof moeten bijvoorbeeld hoogstens een keer per jaar worden schoongemaakt.

Op zoek naar inspiratie voor een stijlvol terras – het hele jaar door? Ontdek onze terrasoverkappingen in onze brochure.

Download onze brochure