Tips & Nieuws

Je terrasoverkapping goed onderhouden = Jarenlang genieten

Een terrasoverkapping staat dag in dag uit buiten. Regelmatig onderhoud is dan ook aangewezen om vuil- en vetresten te verwijderen en om de uitstraling van de lak te bewaren. De speciale Maintenance Set van Renson is ideaal voor een efficiënte reiniging. De set onderhoudsproducten zorgt voor het jarenlange behoud van de intense kleur en beschermt de overkapping tegen diverse weersomstandigheden. De Maintenance Set is verkrijgbaar bij alle Renson vedelers. 

4 stappen voor een optimale reiniging:

1. Bij een lamellendak zet je het best eerst de lamellen open om bladeren en/of losliggend vuil op het dak te verwijderen met behulp een zachte borstel of een tuinslang. Verwijder ook eventuele bladeren of vuil uit de goot.

2. Reinig de aluminium onderdelen met het Renson ‘Clean’ reinigingsmiddel, verdund in lauw water (de juiste dosering vind je op de verpakking) . Renson ‘Clean’ is een geconcentreerd product met sterk reinigende en ontvettende eigenschappen. Dankzij de doeltreffende dieptewerking verwijder je stof, neerslagresten, vetvlekken, mos en insectensporen. Zeep de profielen grondig in met een microvezeldoek of zachte spons en laat even inweken. Een Wooddesign-versie (gepoederlakt aluminium met houtlook) van een overkapping of schuifpaneel mag ook met Renson ‘Clean’ gereinigd worden.

3. Spoel alles goed af met zuiver koud water en droog daarna de overkapping af met een niet-pluizende doek. 

4. Eens de overkapping droog is, wrijf je de aluminium onderdelen in met Renson ‘Protect’. Dit product legt een beschermende film op de structuur en geeft extra bescherming tegen zure regen, zeelucht en uv-stralen. Deze beschermende laag zorgt er ook voor dat je later met een minimum aan Renson ‘Clean’ de onderdelen kan reinigen.

 

Bijkomende tips:

  • Maak nooit gebruik van een hogedrukreiniger, bijtende producten, een schuurspons of andere schuurmiddelen.
  • Gebruik een aparte emmer met water om de doek of spons proper te maken. Zo vervuil je de emmer met het Renson ‘Clean’ product niet onnodig.
  • Reinig je overkapping niet in de felle zon, zodat zeepresten niet opdrogen en eventuele vlekken nalaten. 
  • Renson ‘Clean’ kan je ook gebruiken om doeken of screens (zowel glasvezel- als polyesterdoeken) schoon te maken.
  • Loggiawood schuifpanelen met ceder lamellen hebben geen specifiek onderhoud nodig. Om de natuurlijke vergrijzing tegen te gaan kan je er wel voor kiezen het hout te behandelen met een voedende olie. 

 

 

 

Meer info over de maintenance set?

Contacteer jouw verdeler