Tips & Nieuws

Inspiratie voor een wow-winterterras in je tuin

winterterras inspiratie

‘s Winters spenderen we het merendeel van de dagen binnenshuis, op kantoor, in winkels, … We beperken de buitentijd tot het minimum omdat het koud, guur en snel donker is. Of is dat wat we onszelf wijsmaken? Af en toe een frisse neus halen is – zelfs in het putje van de winter – een prima idee. Voor je gezondheid, om je hoofd helemaal leeg te maken, of gewoon omdat het ook buiten ontzettend gezellig kan zijn. Op je hoogstpersoonlijke winterterras, bijvoorbeeld!

Leuke ideetjes voor de aankleding van een winterterras

’s Zomers is je terras vanzelf sfeervol, maar ’s winters is dat wel anders. Met deze tips maak je je winterterras gegarandeerd cosy:

Lantaarns: van rustiek tot exotisch

Lantaarns roepen allerlei associaties op. Afhankelijk van de stijl, doen lantaarns in de tuin denken aan authentieke tuinfeesten in landelijke stijl of mystieke oosterse taferelen. Wat jouw stijl ook is, zorg ervoor dat de lampen (of kaarsen?) in de lantaarns een gezellig en warm licht afgeven.

Zijn lantaarns niks voor jou? Dan ben je misschien geïnteresseerd in de mogelijkheden van ledverlichting. Met ledstrips ga je voor energiezuinige, subtiele en klassevolle sfeerverlichting.

Lantaarns: van rustiek tot exotisch

Wek je terras tot leven met winterharde planten

Een terras zonder planten is geen terras, vinden wij. Voorzie daarom winterharde potplanten die je tuin en terras ook in het diepst van de winter een levendige aanblik geven. Siergrassen, vetplanten en kleine heesters zijn opties, net zoals miniconiferen.

Ga voor nog meer kleur en plant wat winterbloeiers in bloempotten. Enkele suggesties:

  • Nieskruid (‘Helleborus’): witte of rozige bloemen
  • Winterheide (‘Erica’): felle fuchsia, paarsroze of witte bloemetjes
  • Cyclaam (‘Cyclamen’): witte tot paarse bloemen

Cyclaam: witte tot paarse bloemen

Jouw terras, jouw stijl

Een laatste tip: voorzie voldoende decoratie! Tijdens de feestdagen ligt kerstversiering nogal voor de hand, maar je kunt net zo goed voor moderne decoratiespulletjes gaan en je terras een minimalistische look aanmeten.

Basis leggen voor een geslaagd winterterras

Er zijn tientallen manieren om je terras leuk te decoreren, maar wat vast staat is dat je er comfortabel moet kunnen zitten. Hou je terrasmeubelen schoon en hou je terras droog en beschut met een terrasoverkapping. Ook verlichting en verwarming mogen niet ontbreken. Terrasverwarming is een optie, maar je kunt het ook gezellig warm maken met dekentjes en een vuurkorf.