Tips & Nieuws

Inspiratie om je tuin gastvrij in te richten

tuin inrichten

Zelfgemaakte hapjes serveren, leuke servetten en rietjes klaarleggen, een paar kaarsen aansteken, het juiste muziekje uitzoeken, … Ben jij ook zo iemand die het héérlijk vindt de gastvrouw of -heer uit te hangen? Met deze tips stoom je je tuin helemaal klaar om je vrienden en familie te ontvangen. Begin al maar een datum uit te zoeken!

Verlichting: sfeervol én veilig

Je bent rustig aan het babbelen en voor je het weet is het donker. Herkenbaar? Zorg ervoor dat jij en je gasten ook dan elkaar nog kunnen zien en voorzie de nodige verlichting. Hang een leuke lichtjesslinger op en verlicht eventuele tuinpaden, zodat er niemand in de struiken sukkelt. 

Relaxen onder je terrasoverkapping 

Als er één tuinaccessoire uitnodigt tot buiten zitten, dan is het wel een terrasoverkapping. Zo’n extra buitenruimte beschermt je tegen de wind en regen, waardoor je bij slecht weer niet in allerijl naar binnen moet spurten. De terrasoverkappingen van Renson kun je bovendien aanvullen met allerlei extra’s die je comfort alleen nog maar verhogen. Dankzij ledverlichting, verwarming en zijwanden zit je bijvoorbeeld het hele jaar door gezellig in de tuin.

Tip: met ingebouwde speakers tover je een etentje met één druk op de knop om tot een spontaan feestje.

Een vleugje overbodige luxe

Soms is een beetje luxe gewoon heel leuk. Laat bijvoorbeeld een outdoor open haard plaatsen onder je terrasoverkapping of installeer een minibar waaruit je gasten zelf drankjes kunnen nemen. Dat laatste is trouwens extra handig als je een vrijstaande terrasoverkapping hebt die ietsje verder van je huis ligt.

Planten en bloemen – op de juiste plaats!

Het spreekt voor zich dat je tuin er veel vrolijker uitziet met voldoende (winterharde) planten en bloemen. Maar probeer al dat moois niet te dicht bij het terras te planten. Anders zitten je gasten en jij in de zomer onvermijdelijk de hele tijd wespen en muggen weg te slaan. 

Maak je tuin ook gastvrij voor kinderen

Stel je vrienden en familie gerust dat ook hun kinderen welkom zijn door een speelhoekje in te richten in de tuin. Daarvoor gelden er weinig regels, behalve dat het veilig moet zijn en in het zicht van de ouders moet staan. 

 

Je gasten ontvangen onder je eigen terrasoverkapping?

Een verdeler in mijn buurt vinden