Tips & Nieuws

How to: in 4 stappen van ‘gewoontjes’ naar luxeterras

van gewoontjes naar luxeterras

Een mooi terras is een blijvende meerwaarde voor je woning. Aan een knap ingericht terras beleef je namelijk het hele jaar door plezier. En precies omdat je er zo veel ‘quality time’ doorbrengt, is een tikkeltje luxe misschien geen overbodige luxe. Ontdek hier hoe je je terras in vier stappen naar een hoger niveau tilt!

1. Design tuinmeubelen

De look-and-feel van je terras hangt in grote mate samen met de tuinset. Hoe degelijk en goed onderhouden de terrasbedekking mag zijn en hoe overweldigend het uitzicht ook is, met witte plastic tuinstoelen haal je die look helemaal onderuit. Investeer in een stijlvolle tuin- of loungeset in tropisch hardhout, aluminium, inox, staal of hoogwaardige kunststof en geniet jarenlang van je duurzame zithoek.

2. Verwarming – nooit meer te koud voor een late-night barbecue!

Een luxeterras kun je op elk moment van de dag en op elk moment van het jaar gebruiken. Van een zalig zachte cappuccino nippen in de ochtendzon? Met vrienden en familie barbecueën tot in de late uurtjes? Kou lijden op je terras is gewoonweg geen optie! Installeer daarom terrasverwarmers, een authentieke terraskachel of een rustieke vuurkorf. 

3. Music maestro!

Je favoriete muziek op je terras en in je tuin? Dat tilt je terras gegarandeerd naar een hoger niveau! Met weersbestendige buitenluidsprekers leuk je elk buitenmoment op en geniet je zowel binnen als buiten van je geliefkoosde sfeermuziek. Heb je een Renson-terrasoverkapping? In de designbalken van de Camargue, Algarve, Algarve Roof en Lagune wordt het audiosysteem subtiel geïntegreerd. 

geïntegreerde speakers terrasoverkapping

4. Het juiste kader voor je luxeterras

Je terrasoverkapping is het kader dat alle elementen vlotjes bij elkaar brengt en je luxeterras helemaal afmaakt. Een overkapping of pergola is – letterlijk – het kader rond je terras. Het biedt, wanneer je dat wenst, bescherming tegen de zon, maar ook tegen regen en wind. En zo wordt het hele jaar genieten op je terras nóg gemakkelijker.

luxeterras inrichten

Tip: combineer een terrasoverkapping en tuinmeubelen in dezelfde stijl. Moderne designmeubelen vragen om een strakke designoverkapping, terwijl klassiek of landelijk meubilair het best past bij een klassieke overkapping, zoals de Algarve ’Classic Line’ of Lapure Classic Line.