Tips & Nieuws

Hoe windvast is een screendak nu precies?

windvast screendak

Een screendak aan je woning is bijzonder handig als het regent of om je te beschermen tegen de zon. Datzelfde screendak gebruik je ook graag op een winderige dag. Maar kan dat wel? Hoeveel wind kan zo’n screendak nu juist verdragen? Een woordje uitleg.

Is elk screendak even windvast?

Een screendak bestaat uit een aluminium constructie en een waterdichte doekzonwering. Hoe windvast een screendak is, hangt van beide elementen af.

Een elegante Lapure-overkapping van Renson, zonder voorbalk en met een geïntegreerd Fixscreen-dak, is in gesloten toestand bestand tegen windstoten tot 100 km/u. Dat betekent dat je je onder de meeste omstandigheden – zolang er geen fikse storm opsteekt – geen zorgen hoeft te maken over je dak.

Maar het kan nog beter. Onze Lagune-terrasoverkapping met een volledig uitgerold Fixscreen-dak is zelfs bestand tegen windstoten tot 120 km/u, wat overeenkomt met een orkaan van maar liefst 12 Beaufort. Needless to say: dit screendak is oerdegelijk. En dat is een belofte, want bij Renson profiteer je van een garantie op de windvastheid van de screendaken. Elk Fixscreen-doek is bovendien voorzien van een uv-bestendige en waterdichte coating.

Lees ook: Een vergelijking tussen screendaken en knikarmschermen

Getest en goedgekeurd

Renson optimaliseert zijn producten continu om het comfort, de uitstraling en duurzaamheid steeds naar een hoger niveau te tillen. Om de windvastheid van de screendaken te garanderen werden windtesten en testen op weersbestendigheid uitgevoerd. Dat onze screendaken zo goed uit de tests komen, heeft alles te maken met de Fixscreen-technologie, een ingenieus ritssysteem. Dat systeem maakt de doekzonwering windvast in elke mogelijk positie. Dankzij de afboording met symmetrische rits aan beide zijden zit het geheel stevig vervat in de ritsgeleiders. En geniet jij – zonder zorgen – van een zalig beschut plekje op het terras.

Benieuwd waar je een Lagune- of Lapure-screendak kunt kopen?

Vind een verdeler bij jou in de buurt!