Tips & Nieuws

Hoe til je je designwoning – én designtuin – naar een hoger niveau?

designtuin

Iedereen kan een moderne woning ontwerpen, maar het is een echte kunst om een designwoning en -tuin met karakter samen te stellen. Toch zijn er enkele basisprincipes die je op weg kunnen helpen. Volg even mee!

Warm design

De tijd dat design enkel en alleen geassocieerd werd met koele kleuren en koude materialen ligt al een tijdje achter ons. Vandaag willen we vooral natuurlijke en duurzame materialen in ons interieur, zoals natuursteen en hout. Het zijn materialen die mooi verouderen en een leven lang meegaan. In je woning kan zich dat bijvoorbeeld vertalen in een strakke stenen vloer met betonlook en een extralange, pure houten tafel. Op je terras kun je de warme uitstraling van hout combineren met de duurzaamheid van aluminium met een terrasoverkapping met de ‘Wooddesign’-afwerking van Renson.

Speel met water en vuur

Het is altijd fijn om je in je designwoning en -tuin te omringen met natuurlijke elementen als water en vuur. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een minimalistische ingebouwde haard op het terras te integreren – een luxueus element dat garantstaat voor heel wat gezellige avondjes. Maar ook een mooie vuurkachel of een originele waterpartij in de tuin bezorgen je dat heerlijke zengevoel.

Vervaag de grenzen tussen je designwoning en -tuin

Het is een echte trend om de grenzen tussen binnen en buiten te vervagen. Dat kun je op verschillende manieren doen: veel tropische planten in huis halen, dezelfde steen voor je terras als binnen gebruiken, maar ook met een minimalistische terrasoverkapping. Zo’n beschutting laat je toe op elk moment te genieten van het buitenleven – ook wanneer het weer wat tegen zit. Zo creëer je moeiteloos een extra leefruimte in de tuin. Een plek om met vrienden te aperitieven, wakker te worden met een koffie kopje of ’s avonds een goed boek te lezen – en dat alles met zicht op de tuin.

Droom jij ook van een designwoning met bijpassende tuin?

De mooiste ideeën vind je in de inspiratiebrochure van Renson!