Tips & Nieuws

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de zomer?

maak je tuin klaar voor de zomer
 1. Kijk rond en ruim op
  Dit is het ideale moment om na te gaan welke planten het goed doen en welke niet. Controleer ze op ziektes en ongedierte en pak eventuele problemen meteen aan.
  Wees er ook op tijd bij om onkruid weg te halen. Kijk af en toe eens rond en grijp meteen in. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om onkruid te verwijderen. Bij een grote tuin met veel kans op onkruid kun je krantenpapier, karton, zwarte plastiek of tapijt tussen de planten leggen. Op deze manier kan je onkruid vermijden.
 2. Geef de juiste hoeveelheid water
  Door de winter staat de grond weer droog. Bovendien dient de grond voorbereid te worden op een warme zomer. Het geschikte moment is aangebroken om de grond opnieuw vochtig te maken.
  Afhankelijk van het weer dient veel of weinig water gegeven te worden aan jouw planten. Het is beter om één maal per week een goede hoeveelheid water aan de planten te geven dan iedere dag een klein beetje. Dit zorgt voor sterkere wortels.
 3. Recycleer blaadjes als compost
  Verzamel gevallen blaadjes en recycleer ze als compost. De verzamelde bladen kun je rondom nieuwe planten uitspreiden. Zo vermijd je onkruid en zorg je ervoor dat de grond vochtig blijft.
 4. Bescherm je planten tegen de zon
  Voorzie voldoende schaduw voor de planten die niet bestand zijn tegen lange blootstelling aan zonnestralen.
 5. Snoei zomerbloemen
  Bloemen die floreren in de zomer dienen gesnoeid te worden. Op deze manier verzeker je een mooie bloei.