Tips & Nieuws

Het belang van een oerdegelijk doek voor je terrasoverkapping

doek terrasoverkapping

Toegegeven: wanneer je een terrasoverkapping ziet, zijn de eerste factoren die in het oog springen de kleur en de vorm. Maar staar je daar niet blind op. De kwaliteit van het doek is namelijk zeker zo belangrijk. Voor je dolenthousiast naar de winkel trekt, ben je maar beter op de hoogte van kwaliteitskenmerken waarop je moet letten!

Door weer en wind

Bij een storm vrezen dat je terrasoverkapping het begeeft? Liever niet. Als je kiest voor een terrasoverkapping van Renson heb je altijd een gerust gemoed. Afhankelijk van welk model je neemt, kunnen de constructies en doeken namelijk windstoten tussen de 100 km/u en 120 km/u aan, wat overeenkomt met een orkaan van maar liefst 12 Beaufort. Er moet dus al een erg hevige storm woeden voor je schade zult ondervinden aan je mooie terrasoverkapping. 

Natuurlijk hebben de medewerkers van Renson niet gewacht op een storm om de windvastheid van hun overkappingen en doeken te bewijzen. Gespecialiseerde windtesten toonden aan dat de screendaken dankzij de Fixscreen-technologie en het ingenieuze ritssysteem in elke mogelijk positie windvast zijn. 

Hou je terrasoverkapping koel met een zonwerend doek

Daarnaast moet het doek je beschermen tegen de hitte. Je wil natuurlijk vermijden dat je terrasoverkapping zo opwarmt dat het onaangenaam wordt om op je terras te vertoeven. Kies daarom voor een uv-bestendig doek dat zonnestralen weerkaatst. 

Toch liever wat kleur pakken met de zon op je snoet? Met een dynamische terrasoverkapping kies je zelf wanneer je het doek omhoog of omlaag laat.

Waterafvoer zoals het hoort

Dat je terrasoverkapping waterwerend moet zijn, spreekt voor zich. Maar heb je ook aan de waterafvoer gedacht? Zo niet, dan worden je terrasmeubels onvermijdelijk kletsnat wanneer je het dynamische doek weer sluit na een bui. De Lapure van Renson is uitgerust met een waterafvoer, waarbij het regenwater via zijgeleiders en kolommen wordt afgevoerd – zelfs in halfopen stand.

 

Wil je ook van je tuin genieten van onder een terrasoverkapping van Renson?

Vind een verdeler in mijn buurt