Tips & Nieuws

Gezond leven is géén utopie. Zo maak je er werk van

gezond leven

Gezond leven heeft met veel meer te maken dan met gezond eten alleen. Het gaat om een evenwichtige levensstijl en een stabiele ‘state of mind’. Wie gezond leeft zal daar trouwens ook de vruchten van plukken in zijn relaties en werkleven. Maar hoe begin je daar nu aan?

Zonlicht is gezond

Zonlicht heeft een directe invloed op je hormoonstelsel. Dankzij vitamine D maak je namelijk het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je bijvoorbeeld minder last hebt van winterdepressie. Je wordt niet alleen gelukkig van natuurlijk licht, het is ook goed voor je huid en je immuunsysteem. Breng dus zeker genoeg tijd in de frisse buitenlucht door. Maar let op: te veel zon kan dan weer schadelijk voor je zijn. In de zomer zoek je dus beter beschutting onder je terrasoverkapping.

Plan rustmomenten in

Wie een druk leven heeft, moet zijn rustmomentjes echt inplannen. Een dagje wellness, een ontspannende boswandeling of een heerlijke kop koffie met zicht op de tuin: neem af en toe een moment voor jezelf. De ideale plek om tot rust te komen? Je eigen tuin, natuurlijk. Een fris windje en het geluid van de vogeltjes die fluiten … Soms heb je niet meer nodig om je gedachten op een rijtje te zetten.

Zo veel mogelijk bewegen

Verder gaat een gezond leven gepaard met voldoende beweging. Bewegen is goed voor lichaam én geest: je krijgt er meer energie van, je wordt minder snel ziek en je hebt minder gewrichtsklachten. Samen bewegen is trouwens nóg leuker, dus trommel je vrienden op voor een leuke fietstocht of een uitje naar het zwembad.

Gezond leven in een gezonde omgeving

Ook je omgeving heeft een direct effect op je gezondheid. Draag dus zorg voor het milieu, in het belang van jouw gezondheid én die van je (klein)kinderen. Probeer waar mogelijk energie te besparen en neem eens de fiets in plaats van de auto. De natuur zal je dankbaar zijn!

Verlang jij ook naar een zenplekje in de tuin?

Laat je inspireren door deze knappe realisaties