Tips & Nieuws

Geniet optimaal van je outdoor open haard

open haard

Door een open haard in je terras te integreren, verbind je het binnen- met het buitenleven. Je creëert een warme en knusse omgeving waar je na een lange werkdag hélemaal tot rust komt. Nog niet honderd procent overtuigd? Lees dan zeker even verder.

Een open haard in de tuin?

We associëren een open haard al snel met de woonkamer, maar die gezellige warmtebron heeft nog veel meer mogelijkheden. Door hem bijvoorbeeld op je terras te plaatsen, geef je een extra dimensie aan de buitenruimte. Je brengt namelijk verschillende natuurelementen samen, wat een echt zengevoel creëert. Zo wordt je terras een plaats om samen te komen met vrienden en familie, en de dag in alle rust te beginnen of af te sluiten.

Een volwaardige extra ruimte

Met de juiste afwerking wordt je terrasoverkapping een volwaardige extra ruimte. Dankzij zijelementen die regen en wind tegenhouden, kun je het hele jaar door ‘buiten’ zitten. In de zomer zet je alles open en loopt je woning over in de tuin, en in de winter gaat alles toe en geniet je van de knusse warmte. Sluit je Camargue-overkapping bijvoorbeeld af met:

Maar er zijn nog manieren om je terrasoverkapping aan te kleden tot een luxueuze tuinkamer. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan ingebouwde ledverlichting of een geïntegreerd audiosysteem? Kies juist die accessoires uit die een meerwaarde betekenen voor je levenskwaliteit.

Laat je inspireren

Benieuwd hoe zo’n buitenkamer met open haard er kan uitzien? In deze video maak je kennis met het elegante ontwerp van interieurarchitect Kurt Demeulemeester. Hij legt uit waarom hij koos voor een Camargue-overkapping met stevige zijelementen. Ontdek de talloze mogelijkheden van de Camargue.

Wil je zo’n terrasoverkapping graag eens met je eigen ogen bewonderen?

Vind een verdeler bij jou in de buurt