Tips & Nieuws

Ga je voor een terrasoverkapping met een horizontaal of een hellend design?

terrasoverkapping aan open haard

Sta je op het punt om een terrasoverkapping aan te schaffen? Goed nieuws: je levenskwaliteit zal er flink op vooruit gaan! Voor je tot de aankoop overgaat, moet je wel eerst even beslissen welke overkapping het beste bij jouw situatie past. Ga je voor een hellend design of toch maar voor een horizontale overkapping? Dit overzicht helpt je alvast bij je keuze.

Een hellende overkapping

De keuze tussen een hellende overkapping of een horizontale overkapping hangt vooral af van jouw persoonlijke smaak. Een hellende overkapping kan enkel aan de gevel gemonteerd worden. Heb je zin om volledig in de te zon te zitten? Dan schuif je het dak gewoon open. Heb je nood aan bescherming tegen zon of regen? Dan sluit je het Fixscreendak. Dit doek met Fixscreen-technologie van Renson voert het regenwater af naar geleidingskanalen die in de structuur verborgen zitten. Op die manier blijft je terras, en de meubels die erop staan, helemaal droog!

Ook als je van plan bent om een groot oppervlak te overkappen, kun je gerust een hellend design kiezen. Zo heeft de Lagune een hellende vormgeving en is dit model beschikbaar in verschillende afmetingen van maximum 12m breed tot maximum 6,2meter diep. Ontdek ook de Lapure die je kan uitbreiden door er maximaal drie naast elkaar te plaatsen. Zo krijg je een breedte van maar liefst 18m!

Of toch maar een strak, horizontaal design?

De Algarve Canvas is een horizontale overkapping die ideaal is als carport. Het vaste dak bestaat uit twee stevige lagen: een bovendak uit gelakte, geprofileerde staalplaat met anti-condenslaag en een esthetisch onderdak, afgewerkt met  opgespannen doek met ritstechnologie. In ons aanbod hebben we ook horizontale overkappingen met lamellen, die ook bij regenweer perfecte bescherming bieden! De gepatenteerde lamellen zijn namelijk zo gemaakt dat het water afgevoerd wordt naar de zijkant. Zo kun je ze zorgeloos opendraaien na een regenbui zonder dat je terras en je meubilair nat worden.  Je kan het dak dus bedienen naar eigen behoefte zoals een screendak. 

Het voordeel van een horizontale overkapping is dat je deze niet per se aan je gevel hoeft te bevestigen. Als je dus een vrijstaande overkapping in je tuin of op je terras wilt, kies je het best voor een horizontaal design.

Fan van strakke en minimalistische ontwerpen? Ook dan is een horizontale overkapping een prima optie. De personalisatiemogelijkheden zijn eindeloos, waardoor de overkapping volledig op jouw maat is. Bovendien kunnen alle opties perfect worden geïntegreerd in de Camargue.

Benieuwd naar al deze mogelijkheden? Download dan snel onze brochure en ontdek de uitgebreide opties.

Brochure downloaden