Tips & Nieuws

Een tuinfeest organiseren: het concrete stappenplan

tuinfeest organiseren

Zelf een tuinfeest organiseren, zie je er tegenop? Dat begrijpen we best, want er komt veel bij kijken. En toch is het allesbehalve onoverkomelijk. Dit stappenplan zet je snel op weg.

1. De brainstorm

Een verjaardag, lentefeest, nieuwjaarsreceptie, huwelijksjubileum, afstudeerfeestje, … elke gelegenheid is goed voor een leuk tuinfeest. Je hoeft je heus niet te beperken tot de zomermaanden: ook de rest van het jaar valt er heel wat leuks te organiseren in de tuin. Laat je dus niet belemmeren tijdens de eerste brainstorm, maar ga ongehinderd op zoek naar originele concepten en mogelijke thema’s die perfect passen bij het feestbeest en de gelegenheid.

2. De haalbaarheidstoets

Pas in een tweede fase moet je gaan nadenken over wat precies praktisch haalbaar is in jouw tuin. Want wat in eerste instantie onmogelijk lijkt, is soms wél haalbaar met enkele kleine aanpassingen. Vandaar de onbelemmerde brainstorm en dan pas de haalbaarheidstoets.

Stel: zowel je overdekt terras als je leefruimte zijn te klein om een grote groep te ontvangen. Dan maar geen buitenfeest? Think again. Open de schuifdeuren en kleed de leefruimte en het overdekte terras in als één ruimte. Met de nodige inkleding voelen beide delen aan als volwaardige feestruimtes!

Een ander voorbeeld: stel dat een tafeldiner in de tuin onhaalbaar blijkt. Dan kun je toch nog altijd een walking dinner op het gazon op poten zetten? Gegarandeerd verrassend.

tuinfeest organiseren

3. Een uniek tuinfeest organiseren

Het eigenlijke werk kan beginnen. Overloop deze checklist zodat je zeker niks vergeet:

  • Catering
  • Tuinmeubelen of receptietafels huren
  • Servies, tafellakens, stoelhoezen, …
  • Verlichting
  • Versiering
  • Cadeautafel en afscheidsgeschenkjes
  • Seating plan

4. Een tuinfeest onder je terrasoverkapping

Zowel voor kleine als grote tuinfeesten komt een terrasoverkapping handig van pas. Zelfs als het weer tegenvalt, kun je er gezellig tafelen – met de nodige verlichting en verwarming binnen handbereik. Ook het buffet en de bar kun je het best onder een overkapping plaatsen, zodat ze droog blijven en uit de wind staan.