Tips & Nieuws

Is een terrasoverkapping wel bestand tegen storm?

terrasoverkapping storm

Maak je je bij hevige windvlagen of zware regenbuiten soms zorgen over je terrasoverkapping? Ga je dan toch stiekem even controleren of alles er nog staat? Met een overkapping van Renson is dat nergens voor nodig. De terrasoverkappingen zijn namelijk bestand tegen hevige storm. We geven je een woordje uitleg!

Wanneer spreken we van storm?

We spreken van storm bij windkracht 9 op de schaal van Beaufort. Dan ligt het tienminuutgemiddelde van de windsnelheid tussen 75 en 88 kilometer per uur. Een storm gaat meestal vergezeld van zware tot zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Bij een storm is er dus sprake van vrij extreme weersomstandigheden. Als je kiest voor de juiste overkapping, is een storm gelukkig niets om je zorgen over te maken.

Zware regenbuien: geen probleem!

Renson-terrasoverkappingen kunnen zware regenbuien zonder problemen aan. Zo kan de Camargue  een regenbui aan met een intensiteit van 144 millimeter per uur die7 minuten aanhoudt. Zo’n regenbui komt gemiddeld om de twee jaar voor. De Algarve is bestand tegen zware regenvlagen tot 180 millimeter per uur, wat maar om de tien jaar voorkomt.

Is jouw terrasoverkapping bestand tegen hevige wind?

Ook bij hevige windvlagen kun je gerust zijn met een terrasoverkapping van Renson. De Camargue kan namelijk windvlagen tot 160 kilometer per uur aan als de lamellen gesloten zijn. Bij de Algarve is dat 120 kilometer per uur. Zelfs bij erg zware windstoten hoef je je dus geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen. Ontdek hier hoe windvast een screendak van Renson precies is.

Renson: getest op kwaliteit

Bij Renson optimaliseren we onze producten continu om steeds het grootste comfort en een optimale duurzaamheid te kunnen garanderen. Om de windvastheid van de overkappingen te verzekeren werden windtesten en testen op weersbestendigheid uitgevoerd.

Wil jij ook op veilig spelen met een terrasoverkapping van Renson? Vind snel een verdeler bij jou in de buurt!

Vind een verdeler