Tips & Nieuws

Een terrasoverkapping in Scandinavische stijl: verlies de details niet uit het oog!

terrasoverkapping Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is populairder dan ooit. En terecht, want de strakke vormgeving en natuurlijke materialen geven je woning een frisse uitstraling, zónder koud over te komen. Met een mooie terrasoverkapping kun je die stijl trouwens perfect naar je tuin doortrekken. Daarvoor moet je rekening houden met de volgende Scandinavische stijlelementen.

Een zee van licht

Een Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door lichte kleuren en een ruimtegevoel. Een terrasoverkapping kan gerust hetzelfde effect hebben. Kies bijvoorbeeld voor een witte constructie en zijelementen die voldoende licht doorlaten. Denk maar aan lichtdoorlatende gordijnen of glazen schuifwanden. Die laatste hebben geen profielen, waardoor je het minimalisme van de Scandinavische stijl benadrukt. Zo behoud je het zicht op je mooie tuin, maar creëer je wel een gevoel van geborgenheid. Maar ook een eenvoudig Lapure-screendak zonder zijelementen beschermt je van de zon, terwijl je geniet van een optimale lichtinval.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout zijn een vaste waarde in Scandinavisch design. Toch zijn ze niet altijd de meest onderhoudsvriendelijke of duurzame keuze. Daar heeft Renson gelukkig een oplossing voor. De Camargue-, Skye- en Algarve-overkappingen zijn beschikbaar met lamellen met ‘Wooddesign’-afwerking. Die latten zijn gemaakt uit aluminium, maar hebben het uitzicht van echt hout. Zo vermijd je dat je ‘houten’ terrasoverkapping er binnen de kortste keren afgeleefd uitziet. Je hebt bovendien de keuze uit drie knappe houtprints: witte eik, natuureik of walnoot.

Een strakke terrasoverkapping in Scandinavische stijl

Ten slotte zijn ook strakke lijnen niet weg te denken. De terrasoverkappingen van Renson hebben stuk voor stuk een knappe vormgeving, maar je kunt de strakke lijnen altijd extra benadrukken. Werk je overkapping bijvoorbeeld af met de horizontale Loggia-schuifpanelen. Zo creëer je een schuifdeur of schuifwand met een slanke en elegante uitstraling. Het aluminium kader kun je invullen met diverse materialen, zoals lamellen uit aluminium of WRCedar-hout.

Benieuwd naar de verschillende stijlen terrasoverkappingen van Renson?

Download onze brochure en laat je inspireren