Tips & Nieuws

Een screendak of een knikarmscherm: vergelijk mee!

screendak knikarmscherm

Hou je van de zon, maar met mate (zoals het hoort)? Dan vind je buitenzonwering vast interessant. Met een knikarmscherm, bijvoorbeeld, schenk je jezelf wat welverdiende schaduw op het terras. Maar ook een screendak met Fixscreen-technologie is een mooie optie – met nog veel meer voordelen. Vergelijk mee.

Een knikarmscherm: klassieke zonwering

Wie op zoek is naar zonbescherming voor zijn of haar terras, grijpt al snel naar een klassiek knikarmscherm. Deze zonweringstechniek bestaat uit een doek dat je tegen de gevel monteert. Als de zon schijnt, klap je het scherm open met een afstandsbediening. We geven je een overzicht van de voor- en nadelen van een knikarmscherm.

De voordelen:

  • Een knikarmscherm biedt een brede uitval – en dus veel schaduw.
  • Dankzij de elektronische bediening, klap je het knikarmscherm in een handomdraai open en toe.

De nadelen:

  • Een knikarmscherm is niet bestand tegen harde wind of regen.
  • De doeken worden onvermijdelijk vies na verloop van tijd.
  • Je kan een knikarmscherm niet open laten als je niet thuis bent.

Kortom, een knikarmscherm, is een prima keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige zonwering die je terras van schaduw voorziet.

Een screendak voor een volwaardige buitenruimte

Ben je op zoek naar iets meer comfort? Dan is een screendak vast iets voor jou. Deze overkapping wordt tegen je gevel geplaatst en houdt niet alleen zon tegen, maar biedt ook beschutting tegen wind en regen. De Lapure van Renson is een goed voorbeeld van een praktisch, maar ook bijzonder stijlvol screendak met Fixscreen-technologie.

Voordelen van een screendak

Wat de weersomstandigheden ook zijn, met een screendak geniet je áltijd van je terras. Zo’n overkapping is namelijk bestand tegen windstoten tot 100 km/u in stilstaande positie. Maar ook regen kan de pret niet bederven, want een screendak met de gekende Fixscreen-technologie van Renson is volledig waterdicht én bevat watergeleidingskanalen – ook als het dak halfopen is. In een gekoppelde versie biedt de Lapure bescherming voor een terras van maar liefst 18 meter breed met een maximale uitval van 5 meter. Bovendien kan een screendak eveneens dienen als buitenzonwering, zodat je huis minder snel opwarmt en je niet actief hoeft te koelen met een dure airco. Ook als je niet thuis bent!

Een terrasoverkapping met Fixscreendak op maat

Het beste nieuws is dat Renson je screendak helemaal op maat maakt. Je kiest zelf de kleur van het doek en de constructie die het best bij je woning past. Een screendak past dan ook bij elke stijl: het is prachtig bij modern, maar ook verrassend mooi bij klassiek in de Classic Line-versie. Bovendien is elk screendak uitbreidbaar met zijwanden, verwarming, verlichting, luidsprekers, … noem maar op. Zo maak je van je terras een echte buitenruimte, zoals een flexibele veranda. Organiseer dus gerust dat tuinfeestje, wat de weersvoorspellingen ook zijn!

Benieuwd of een screendak ook iets voor jou is?

Vraag snel onze brochure aan!