Tips & Nieuws

Een poolhouse: inspiratie, tips en aandachtspunten

poolhouse inspiratie

Als je overweegt om een poolhouse te (laten) bouwen, denk je misschien meteen aan een volledig gesloten constructie om je tuinmeubels of je zwemspullen in op te bergen. Toch is er veel méér mogelijk als je voor een overkapping kiest. Het grote voordeel van zo’n type poolhouse? Je regelt zelf de hoeveelheid zonlicht die binnenstroomt. Is het te warm, dan creëer je een gezellig schaduwplekje om in te relaxen. Heb je toch liever een streepje zon, dan kantel je de lamellen en voel je meteen de warmte op je huid. En wat dacht je van een barbecue onder je overkapping als de perfecte afsluiter van een zwemnamiddagje? In dit artikel vind je een pak inspiratie!

Inspiratie nodig?

Zwembaden bestaan in alle stijlen – van strak en modern tot eerder klassiek of romantisch. Het spreekt voor zich dat je poolhouse er naadloos bij moet aansluiten. Een terrasoverkapping van Renson kun je volledig laten personaliseren. Je kan zelfs perfect een lamellendak integreren in een andere constructie. Geen idee wat er allemaal mogelijk is? Ga even je licht opsteken op onze inspiratiepagina!

Een poolhouse om spullen op te bergen – of om te genieten?

Zie je je poolhouse voornamelijk als berging en omkleedruimte? Zo’n praktische opvatting was vroeger misschien wel gebruikelijk, maar tegenwoordig kun je heel wat méér doen met zo’n ruimte. Breid je poolhouse uit met een zithoek om te ontspannen, heerlijk samen te zijn en van het zwemmen een op-en-top familiemoment te maken. Een overkapping met kantelbaar lamellendak is immers dé plek bij uitstek om lekker te zonnen of een boek lezen in de schaduw na een deugddoende ochtendduik. Je komt er tot rust of tafelt er gezellig samen met vrienden. Tot diep in de nacht keuvelen bij het zwembad: beter wordt het toch niet?

Waarop moet je letten bij de aankoop en bouw van een poolhouse?

Niet alleen de stijl van je poolhouse bepaalt je keuze. Er zijn nog heel wat andere elementen om in acht te nemen.

  • Kies voor een kwalitatief materiaal dat bestand is tegen weersomstandigheden, dat niet roest of verslijt, en dat weinig onderhoud nodig heeft.
  • Van klassiek tot heel modern en strak: het spreekt voor zich dat je poolhouse een harmonische geheel moet vormen met je zwembad. Maar verlies het bredere plaatje niet uit het oog: ook je woning en je terrasplanken sluiten er maar beter mooi bij aan!
  • Let op de oriëntatie: de zon, maar ook wind en de mogelijke inkijk van de buren spelen een rol.
  • Kies voor een waterdicht dak en een overkapping waarmee je ook de gure wind kunt buitensluiten (zijwanden).
  • Overweeg enkele extra’s die elke zwembeurt nog naar een hoger niveau tillen, zoals verwarming, verlichting of sfeermuziek.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag hier onze inspiratiebrochure aan!