Tips & Nieuws

Een overkapping boven je jacuzzi: niet alleen tegen de regen!

jacuzzi overkapping

Een jacuzzi is zoveel méér dan een luxe-accessoire. Het warme water bezorgt je inderdaad dat volop-genieten-gevoel, maar het komt ook je gezondheid ten goede. Een jacuzzibezoekje vermindert bijvoorbeeld de stress, verbetert de bloedcirculatie en verzacht eventuele spierpijn. En van die voordelen wil je natuurlijk op élk moment kunnen genieten, ongeacht het weer. De oplossing? Een overkapping boven je jacuzzi. Want als je enkel op droge dagen je lichaam in het weldadige water mag laten zakken, haal je echt niet het maximum uit je hottub ...

In de regen in de hottub: pure romantiek?

Het klinkt razend romantisch: op een koude winterdag met lichte regen, met jullie tweetjes – of met de hele vriendengroep – in de jacuzzi zitten. Het water is lekker warm, dus wat maakt het uit dat jullie nat worden van de regen? We geven het toe: voor even is zoiets best leuk. Toch zal het niet lang duren voordat de regen en de wind roet in het eten gooien en je gezicht onaangenaam koud wordt. Met een overkapping blijf je van zo’n pretbederf gespaard en kun je volop van jouw wellnessmoment genieten.

Comfort, privacy, gezelligheid

Een overkapping over je jacuzzi – al dan niet openschuifbaar voor als de zon erdoor komt – beschermt je niet alleen tegen de regen. Dankzij de constructie voelt je jacuzzibezoek ook meteen minder koud aan, ongeacht het weer. Als je opteert voor een overkapping met zijpanelen, ben je altijd beschermd tegen de wind. Dankzij geïntegreerde ledverlichting kun je dan weer dag en nacht van je jacuzzi genieten en de gewenste sfeer creëren. Tot slot maakt zo’n overkapping je jacuzzi-ervaring gewoon ‘af’: ze garandeert wat meer privacy, intimiteit en gezelligheid. Kortom: zo wordt lekker in de hottub relaxen nóg knusser.

Aandachtspunten bij de aankoop van een jacuzzi-overkapping

Als je een jacuzzi-overkapping overweegt, moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Kies voor duurzame materialen, zodat je jarenlang van je overkapping kunt genieten.
  • Een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk.
  • Denk na over de mogelijkheid om zijwanden te voorzien.
  • Dankzij een dak met kantelbare lamellen bepaal je zelf de lichtinval op je hottub.
  • Overweeg of je er eventueel baat bij hebt om ook verlichting, audio en verwarming te laten installeren.

Wil je optimaal genieten van je jacuzzi met een terrasoverkapping?

Vind hier een verdeler in je buurt!