Tips & Nieuws

Een overkapping aan je appartement? Het kan!

overkapping appartement

Een terrasoverkapping is een mooie aanwinst voor een woning met een tuin, maar ook aan een appartement vormt een overkapping een heuse meerwaarde. Waar je precies op moet letten als je op zoek gaat naar de perfecte overkapping voor jouw terras? Een overzicht!

Renovatie vs nieuwbouw

Er is een verschil tussen een terrasoverkapping integreren in een nieuwbouwappartement of je terras achteraf upgraden met een stijlvolle overkapping. In het eerste geval heb je meer vrijheid en kun je de overkapping op een subtiele wijze laten grenzen aan je woning. Maar ook bij een renovatie heb je keuze te over. In het aanbod van Renson zitten heel wat knappe hellende modellen, maar ook veel mooie moderne horizontale exemplaren.

De beste overkapping voor je appartement: de aandachtspunten

Als je een overkapping voor je appartement kiest, moet je rekening houden met enkele aandachtspunten. We zetten de belangrijkste op een rij.

  • Waak erover dat je terrasoverkapping de lichtinval in je appartement niet te hard belemmert. Kies daarom aan een groot raam voor een terrasoverkapping met een kantelbaar lamellendak, zodat je zelf kunt kiezen wanneer schaduw gewenst is. Maar ook glazen wanden of glaslamellen in het dak garanderen een optimale lichtinval.
  • Kies een overkapping in een stevig materiaal. Een appartement dat iets hoger ligt, vangt namelijk veel wind. Gelukkig kan een Renson-overkapping heel wat aan: zelfs bij een hevige storm hoef je je geen zorgen te maken.
  • Vraag jezelf af of je meer plezier zult hebben van een overkapping die je kunt openen en sluiten – zoals doekzonwering uitgerust met een screendak, of kantelbare lamellen – of een permanente constructie.
  • Je terrasoverkapping springt waarschijnlijk meteen in het oog, dus kies een exemplaar dat mooi past bij de stijl van jouw appartement. Zo verstoort ze het uitzicht van de hele blok niet.

Een volwaardige extra ruimte

Vul je terrasoverkapping aan met zijwanden om er een volwaardige buitenruimte of veranda van te maken. Want geef toe: wat extra plaats bij een appartement geen overbodige luxe. Zo kun je het hele jaar door genieten van een ontbijt, lunch of aperitiefmomentje op je terras.

Benieuwd naar de opties voor jouw appartement?

Vind snel een verdeler in de buurt