Tips & Nieuws

Een droge en warme tuinkamer in de herfst, kan dat?

een droge tuinkamer

Vind je het ook zo jammer dat je alleen van juni tot september – als het weer een beetje meezit – van je tuin kunt genieten? Nochtans hoeft het zo niet te lopen. Met een tuinkamer beleef je ook in de herfstmaanden kwalitatieve ‘family time’ en ‘me time’ in je tuin!

Heerlijk buiten genieten in de zomer én de herfst

Elk seizoen heeft z’n charmes, zo ook de herfst. Van september tot november nemen de loofbomen – in de natuur én in je tuin – de mooiste kleuren aan. Bovendien geniet je tijdens dit seizoen van prachtig, warm herfstlicht en is het vaak nog zacht genoeg voor een deugddoende wandeling of een aperitiefje op het terras.

Een warme herfst met Renson Camargue

Droog in de tuinkamer dankzij de ‘Camargue’

Maar hoe mooi het buiten ook is in de herfst, bij fris en vochtig weer is het niet vanzelfsprekend om er veel tijd door te brengen. Gelukkig zijn er tal van oplossingen voorhanden, zoals een tuinkamer. Een tuinkamer is een plek in je tuin die je makkelijk kunt afsluiten van de weersomstandigheden zonder jezelf af te sluiten van de omgeving. De meeste tuinkamers beginnen als een terrasoverkapping, zoals de Renson Camargue, die in de zomermaanden bescherming biedt tegen de zonnestralen. In de herfst kan het dak afgesloten worden en kunnen er zelfs zijwanden voorzien worden, zodat je uit de wind zit.

Lekker warm in de tuinkamer

Bovendien is zo’n tuinkamer makkelijk te verwarmen. Verwarmingselementen in de designbalken zorgen voor een heerlijke stralingswarmte, waarbij de warmte gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. En het mooiste van al? Je ziet er haast niks van, want de verwarmingselementen zijn naadloos geïntegreerd in de aluminium balken. Ten slotte kun je je droge en warme tuinkamer voorzien van alle comfort. Dankzij sfeerverlichting, speakers, loungemeubelen, … wordt je terrasoverkapping een volwaardige leefruimte. Ideaal voor een gezellig theekransje of om in alle rust een boek te lezen. Tip: je kunt je tuinkamer ook inrichten als tuinkantoor!