Tips & Nieuws

Een beschut prieel in de tuin plaatsen

winddicht prieel plaatsen

Een prieel in de tuin heeft iets romantisch. Het is zo’n plekje dat speciaal is aangelegd om even tot rust te komen. Om op een bankje te zitten en je tuin te aanschouwen. Betekent dat ook dat een prieel maar zelden gebruikt wordt? Zeker niet. Een beschut prieel in je tuin is romantisch, maar kan ook op veel gelegenheden handig van pas komen.

Optimaal genieten van je tuin

Een prieeltje is de ideale ruimte om ’s ochtends in alle stilte een kopje thee te drinken, ‘s avonds nog even te keuvelen met vrienden, of tussen het tuinwerk door even te genieten van het uitzicht. Natuurlijk kun je al die zaken net zo goed op je terras doen, maar het voordeel van een prieel of vrijstaande tuinoverkapping is dat je – letterlijk – wat afstand neemt van je keuken, je huishouden, de telefoon, … Het is gewoon makkelijker om tot rust te komen tussen het groen en de vogeltjes!

De voordelen van een beschut prieeltje

Een traditioneel prieeltje is open aan alle kanten. Leuk als je villa toevallig in een tropische klimaatzone is gelegen, minder ideaal als winderige en regenachtige dagen geen uitzondering zijn. Kies daarom voor een beschut prieel dat je – indien nodig – winddicht kunt maken. Dankzij een beschut prieeltje kun je ook in de wintermaanden of op een winderige herfstdag van je tuin profiteren. Je kunt er in alle gemak even neerstrijken zonder je zorgen te maken dat je spullen wegwaaien of nat worden. Meubels en kussens, maar ook je drankjes en gezelschapsspelletjes kun je dus gewoon laten staan. Meer zelfs: je kunt het prieel gebruiken als een volwaardige extra ruimte: een ontvangstruimte voor gasten, een speelkamer voor de (klein)kinderen, een hobbyruimte voor jou of je partner, …

Verrassend modern

Een prieel hoeft niet die klassieke romantische uitstraling te hebben die perfect past in een Engelse tuin en die rechtstreeks uit een roman van Jane Austen lijkt te komen. Er zijn ook erg moderne uitvoeringen. Een strakke constructie met aluminium lamellen en glazen zijwanden? Daarvoor moet je bij Renson zijn!

Kriebelt het om ook een prieeltje of tuinkamer te bouwen?

Vraag een inspiratiebrochure aan!