Tips & Nieuws

De perfecte kleur voor jouw overkapping kiezen

kleur overkapping

Een terrasoverkapping neemt een prominente plaats in je tuin in. Je wil dan ook dat ze perfect bij je woning past qua design, grootte, locatie en … kleur. Maar hoe kies je de ideale kleur voor je terrasoverkapping? Met onze tips vind je ongetwijfeld een geschikte tint!

Kies een kleur die bij de omgeving past

Neem je woning en tuin als vertrekpunt voor je keuze. Heb je een strakke, spierwitte woning? Dan zal een terrasoverkapping in dezelfde stijl je woning alle eer aandoen. Een landelijke woning vraagt dan weer om een overkapping in een zachte kleur zoals beige of warm grijs. Hou daarnaast rekening met het tuinlandschap en de stijl van je tuinmeubels. Voor een aangebouwde terrasoverkapping is het trouwens aangeraden om te kiezen voor dezelfde RAL-kleur als het schrijnwerk. Zo sluit de overkapping naadloos aan bij je woning.

Keuzestress? Bicolor to the rescue!

Slaag je er maar niet in om je tot één kleur te beperken. Het kleurenpalet van Renson is inderdaad bijzonder uitgebreid. Gelukkig kun je ook gewoon voor twéé tinten gaan. De optie ‘bicolor’ laat je namelijk toe de structuur en de lamellen in een verschillende kleur te bestellen. Wat denk je bijvoorbeeld van een donkergrijs frame met lichtgrijze lamellen? Of een zwarte structuur met witte lamellen? Mix en match er dus gerust op los!

Een vleugje inspiratie

Weet je niet goed wat je je moet inbeelden bij de verschillende kleuren? Laat je inspireren door de stijlvolle terrasoverkappingen op onze inspiratiepagina. Ook voor de zijelementen heb je een grote keuzevrijheid qua kleur. De Fixscreen-glasvezeldoeken bieden bijvoorbeeld een ruime waaier aan kleuren en verschillende structuren. Je kunt ze zelfs laten bedrukken met een foto of een sfeerbeeld. Zo ontwerp je moeiteloos een terrasoverkapping die je op het lijf is geschreven.

Heb je nu al keuzestress? Geen nood, onze Renson Ambassadors begeleiden je graag naar de perfecte kleuren.

Vind een verdeler