Tips & Nieuws

De checklist voor een perfecte zomeravond met gasten op het terras.

checklist voor een perfecte zomeravond

Heb je binnenkort vrienden of familieleden over de vloer voor een gezellige zomeravond op het terras, dan garandeert onderstaande checklist je beslist een vlekkeloze avond!

 • Zorg voor een goede locatie

  Ga na wat de beste locatie is om je gasten te ontvangen. Zorg vooral dat er voldoende plaats is voor al je gasten en dat je tuin en terras er netjes bij liggen. Lees hiervoor zeker het artikel “Hoe bereid ik mijn tuin voor op de zomer?”.

 • Denk aan het comfort

  Maak het je gasten ook comfortabel. Hoge receptie-tafels nemen niet veel plaats in en zijn handig om tijdens een gesprek drankjes en hapjes op te plaatsen. Zorg er echter ook voor dat je gasten even kunnen gaan zitten, want een hele avond rechtstaan is vermoeiend. Een leuke outdoor sofa doet wonderen. En geef de rokers hun eigen stek, zodat ze kunnen genieten van een sigaretje, zonder dat de rookgeur de sfeer voor de anderen bederft.

 • Gezelligheid troef

  Maak het gezellig. Start met de inrichting van je locatie. Zorg bijvoorbeeld voor leuke decoratieve elementen en ook een warme verlichting is een extra troef. Leuke ideetjes voor buiten verlichting vind je in het artikel 6 creatieve ideeën voor de verlichting van een gezellig terras!.

 • Laid-back hapjes en drank

  Een lekker hapje en een verfrissend drankje zijn onontbeerlijk op een outdoor feestje. Bespaar jezelf het werk tijdens het feestje en voorzie hapjes die je vooraf kan maken. Een klein buffet met verschillende hapjes en fingerfood zijn perfect om de gasten een hele avond tevreden te houden. Plaats zelfgemaakte ice-tea, een assortiment frisdrank en spirits, glazen en garnituur klaar. Zo kunnen je gasten zelf hun gewenste hapjes en drankjes nemen.

 • Hou je gasten fris…

  Bij warm weer is het belangrijk om je gasten fris te houden. Bescherm ze daarom van overmatige zonnestralen en zet de dranken koel. Er bestaan immers voldoende mogelijkheden om drank buiten te plaatsen en koel te houden. Vermijd daarom om telkens naar binnen te moeten lopen om iets uit de koelkast te halen. Een grote ton met ijs en water houdt alles lang koel.

 • … maar ook warm

  Wanneer de avond valt, kan het ook snel afkoelen op het terras. Een outdoor verwarming is zeker geen overbodige luxe. Ook met eenvoudige fleece dekentjes kunnen je gasten zich verwarmen en het is bovendien nog heel gezellig!

  Voldoende bescherming tegen onverwachte weersomstandigheden

  Eens de avond goed op gang is, bestaat niets vervelender dan een plotse regenbui die roet in het eten gooit. Om een vlucht naar binnen te vermijden, kijk je best voor een goede oplossing. Bekijk zeker eens wat de verschillende mogelijkheden zijn om je gasten en jezelf te beschermen met een terrasoverkapping.