Tips & Nieuws

Daglicht en buitenlucht: onmisbaar in je leven

daglicht

Een gebrek aan daglicht en buitenlucht is niet alleen slecht voor je humeur, maar ook nadelig voor je gezondheid. Omdat je al genoeg tijd doorbrengt in huis of op kantoor, probeer je dus maar beter zo veel mogelijk buiten te komen. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door.

Het belang van voldoende daglicht

In de winter hebben veel mensen last van winterdepressie. Dat is grotendeels te wijten aan de kortere dagen: daglicht heeft namelijk een positief effect op je humeur. Het vertelt je lichaam dat het zich moet klaarmaken voor de dag, verhoogt je concentratie en helpt je zelfs vet te verbranden. Maar let op: artificieel licht heeft niet hetzelfde effect. Dat verklaart waarom je je achter je bureau soms wat suf voelt.

Frisse buitenlucht voor een goede gezondheid

Wie te weinig in aanraking komt met buitenlucht, kan op termijn gezondheidsproblemen ondervinden. Vandaag zijn onze huizen zo goed geïsoleerd, dat ventileren eens zo belangrijk is. Als je je woning niet of te weinig ventileert, kun je namelijk last krijgen van vocht- of schimmelproblemen – met kwaaltjes als astma tot gevolg. Ventileer je woning dus voldoende en breng genoeg tijd buiten door. Want met veel zuurstof in je lijf, kan je lichaam zijn werk beter doen en afvalstoffen sneller afvoeren.

Geniet van het buitenleven met een tuinkamer

De voordelen van het buitenleven zijn niet min. Terwijl je in de zomer al snel een wandeling maakt in het park of een uurtje in de tuin zitten gaat zitten, heb je tijdens koude maanden eens zoveel behoefte aan zonlicht en buitenlucht. Maar hoe geniet je in de winter optimaal van het buitenleven, zónder te verkleumen? Een tuinkamer biedt de oplossing. Zo’n overkapping laat je toe uit de wind en de regen van je tuin te genieten. Met een terrasverwarmer en zijelementen creëer je al helemaal een gezellige en warme sfeer.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen tuinkamer?

Vind snel een verdeler in je buurt