Tips & Nieuws

Daar is de zon! Maak je tuin zomerklaar in 4 stappen

je tuin zomerklaar in 4 stappen

De winter ligt ver achter ons en de zomer staat voor de deur. Tijd om volop te genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft! Is je tuin nog niet zomerklaar? Maak er vandaag nog werk van door onze vier stappen te volgen. Voor je het weet, lig je alweer languit onder je terrasoverkapping met een spannend boek en een fris glaasje wit. Aan de slag! 

Onkruid wieden 

Korte metten maken met hardnekkig onkruid zonder giftige verdelgers? Gebruik een onkruidverbrander of water met een scheut azijn erin. Tip: tegenwoordig bestaan er ook elektrische onkruidverbranders. Die zijn iets duurder, maar wel ideaal als je liever niet met gasflessen of azijn in de weer bent. 

Je gazon weer groener dan groen 

Een stralend groen gazon is onder meer het resultaat van bemesting doorheen het jaar (behalve tijdens de winter). In het voorjaar zijn maart en juni de beste momenten om je gazon te bemesten. Verder is het belangrijk om je gazon op de juiste momenten te besproeien: door alleen ’s ochtends en ’s avonds te sproeien voorkom je dorre plekken. Een keer per week flink sproeien is overigens beter dan elke dag een beetje. Is de zomer uitzonderlijk droog? Maai het gras dan niet korter of langer dan vier centimeter voor het groenste resultaat. 

Je terrasoverkapping reinigen 

Laat je aluminium terrasoverkapping weer stralen door ze grondig te reinigen met de Renson Maintenance Set. Vuilresten verdwijnen als sneeuw voor de zon en de lak krijgt een extra beschermende film, zodat je terrasoverkapping zelfs onder intense uv-stralen haar kleur goed behoudt. 

Maak het deze zomer extra gezellig in je tuin 

Nieuwe kussens voor de tuinmeubelen, gezellige bloembakken, een leuk tafeltje om je cocktails op te zetten, zachte plaids om tot in de late uurtjes gezellig bij de outdoor open haard te toeven … De zomer is het uitgelezen moment om wat nieuwe accessoires voor je tuin in huis te halen! En dan genieten maar … 

Lees ook: Originele ideeën om van je tuin een waar paradijs te maken. 

Wil je je tuin upgraden met een terrasoverkapping van Renson?

Contacteer een Renson Ambassador in mijn buurt