Tips & Nieuws

Breng jouw tuin en terras helemaal in de kerstsfeer met deze 7 decoratie tips

breng jouw tuin en terras helemaal in de kerstsfeer

De kerstsfeer deed zijn intrede in ons land. De kerstbomen krijgen hun plaats in de woonkamers en de kerstversieringen worden van onder het stof gehaald. Buiten worden de gevels en straten verlicht. Ook in jouw tuin of op het terras kun je leuke decoratie elementen voorzien. Met volgende creatieve ideetjes breng je de kerstsfeer mee naar buiten.

 1. Houten sneeuwman
  Met wat houten balken, verf en stof maak je leuke sneeuwmannen die je op het terras of aan jouw voordeur kunt plaatsen. Deze sneeuwmannen smelten niet dus je kan ze gemakkelijk elk jaar opnieuw gebruiken.

  Bron:
  homedit
 2. Ijslampen
  Een leuke manier om jouw tuin in de kerstsfeer onder te dompelen wanneer het vriest zijn deze ijslampen. Je maakt ze met behulp van 2 potjes en wat water. Plaats de versiering in de grootste pot en zet de kleinere pot er in zodat de versiering gekneld zit. Plaats extra gewicht in de kleine pot, voeg water toe tussen de potten en plaats het in de diepvries. Met theelichtjes krijg je een mooi effect.

  Bron:
   ohmy creative
 3. Buxus kerstcadeautjes
  Niet alleen de kerstboom wordt versierd, ook andere planten in de tuin kun je in een kerstjasje steken. Kleed bv. jouw buxus aan met kerstlampjes en lint zodat je er toffe kerstcadeautjes mee maakt!
  Bron: wonen
 4. Gedecoreerd vogelbad
  Heb je een vogelbad op het terras? Deze kan je mooi versieren. Vul het bad met fruit, bloemen en andere decoratie elementen en voeg wat water toe. Bij vriestemperaturen krijg je een heel mooi effect.

  Bron:
   bhg
 5. Gedecoreerde papieren lampjes
  Wanneer je bezoek hebt op kerstavond kun je extra sfeer brengen door lampjes te plaatsen aan de inkom als verwelkoming, of in jouw tuin om een mooi uitzicht te krijgen wanneer je naar buiten kijkt. Met papieren zakjes, een leuke figuur die je er uitsnijdt en theelichtjes krijg je op een eenvoudige manier heel leuke sfeerbrengers.

  Bron:
   bhg
 6. Verlichte mand met kerstdecoratie
  Om je terras iets extra te geven kun je een mand nemen, vullen met kerstdecoratie, hout, takken en alles wat leuk lijkt. Met toevoeging van kerstlampjes voor buitengebruik zorgt dit voor extra gezelligheid op het terras.

  Bron:
   woohome
 7. Houten sneeuwvlokken
  Heb je nog oude houten wasknijpers? Hiermee kunnen mooie kerstvlokken gemaakt worden. Je maakt de beentjes van de wasknijpers los en je kleeft ze met de rug tegen elkaar. Kleef deze vervolgens met het uiteinde aan elkaar zodat je een ster vormt. Kleur ze wit en gebruik ze om op te hangen aan de deur, in de tuin of rond het terras.

  Bron:
   bystephanielynn