Tips & Nieuws

Aangenaam en warm vertoeven in je tuin tijdens de winter?

verwarmd terras tuin

De natuur biedt elk seizoen een prachtig schouwspel. Zo ook in de winter. Alleen is het een tikkeltje moeilijker om er tijdens de koudste wintermaanden even hard van te genieten als tijdens de zomer. Met deze tips lukt dat wél. Lees verder en ontdek wat een verwarmd terras voor jou kan betekenen.

Genieten achter glas

Moet je noodzakelijkerwijs de deur uit om al het schoons dat de natuur in de winter te bieden heeft te aanschouwen? Nee hoor. Ook van thuis uit, achter glas, kun je genieten van het schouwspel in je tuin of de omgeving. Op dat vlak is er niets zo comfortabel en handig als een veranda. De veranda is een doodgewone leefruimte, een verlengde van je keuken of woonkamer, met één belangrijk verschil: wanneer je de krant neerlegt en opkijkt, word je aan alle zijden omringd door de natuur.

Tuinkamer

Of toch bijna alle zijden. Nog exclusiever is een verwarmde tuinkamer te midden van het groen. Door een vrijstaande terrasoverkapping af te sluiten met glazen wanden, en heerlijk te verwarmen, zit je letterlijk midden in de winterpracht, zonder dat je tenen er ook daadwerkelijk afvriezen.

Terrasverwarming

Je terras upgraden tot verwarmd luxeterras

Een verwarmd terras biedt nog mogelijkheden. Stel: je wil graag meer leefruimte, maar een uitbouw of veranda zijn niet praktisch of financieel haalbaar. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanpalende terrasoverkapping als extra leefruimte. ’s Zomers is zo’n overkapping uiteraard ideaal, omdat je woning langer koel blijft en je er zalig kunt vertoeven. In de zon of in de schaduw, zoals je wil. Maar ook in de andere seizoenen is een overdekt terras een waardevolle toevoeging. Dankzij sluitbare daklamellen kun je de regen buitenhouden en afsluitbare zijwanden beschermen je tegen de gure wind. Geïntegreerde verwarming en verlichting maken het plaatje af.

Verwarmd terras

Camargue-terrasoverkapping

De Camargue-terrasoverkapping van Renson biedt alle gewenste comfort – ook in de winter. Zo zitten de verwarmingselementen al geïntegreerd in een designbalk, handig! Lees er alles over.