Tips & Nieuws

7 verrassende ideetjes voor de decoratie van je winterterras

winterterras decoratie

De winter staat synoniem voor gezelligheid, dus haal gerust alles uit de kast om je hele woning knus in te richten – inclusief het terras. Laat je inspireren door deze leuke ideetjes!

1. Winterharde planten

Planten op het terras zijn een evidentie, maar planten die de winter vlotjes overleven zijn een ander verhaal. Breng je terras ook in de winter tot leven met winterharde planten als winterheide, een buxus of ridderspoor.

2. Pluizige kussens en dekentjes

Schep een gezellige sfeer met zachte elementen zoals pluizige kussens, een schapenvelletje of een warm dekentje. Vergeet deze spullen niet op te bergen – tenzij je een overdekt terras hebt natuurlijk.

3. Sfeervolle verlichting voor je winterterras

Geen betere manier om sfeer te scheppen dan met originele verlichting. Hang lantaarns op, zet enkele geurkaarsen op het terras of verwerk dimbare ledverlichting in je terrasoverkapping.

4. Leef je uit met kerstversiering

Kerstversiering hoeft zich lang niet tot de woonkamer te beperken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een buitenkerstboom? Met een beetje geluk valt er zelfs een laagje sneeuw over je kerstboom. Als je een terrasoverkapping hebt, kun je zelfs een kerst- of nieuwjaarsreceptie in de tuin houden.

5. Met z’n allen rond het vuur

Een kachel of vuurtje is een instant sfeermaker. Extra tip: verras je kinderen door met z’n allen marshmallows te roosteren over het vuur. Wedden dat ze die avond nooit vergeten?

6. Originele muurdecoratie

Nee hoor, muurdecoratie is niet alleen voor binnenshuis. Durf ook gerust tegen de gevel van je woning decoratie te hangen om je terras op te vrolijken. Wat denk je bijvoorbeeld van een houten elandhoofd of een originele zilveren kerstkrans?

7. DIY met dennenappels

Dennenappels zijn erg decoratieve voorwerpen die direct een winterse sfeer oproepen. Spuit ze goud, vul er een glazen vaas mee of maak er een slinger van.

Droom jij ook van een overdekt winterterras?

De mooiste ideeën vind je in de inspiratiebrochure van Renson!