Tips & Nieuws

6 creatieve ideeën voor de verlichting van een gezellig terras!

verlichting van een gezellig terras

We gebruiken ons terras steeds meer als extra woonruimte. Ook ’s avonds genieten we graag van het buitenzijn. Leuke verlichting kan hier extra gezelligheid brengen. Met enkele leuke verlichting ideetjes maak je van jouw terras de fijnste plaats om jouw avonden door te brengen.

 1. Sfeer met oude glazen bokalen
  Werp oude glazen bokalen niet zomaar weg. Je kan er gezellige hanglampen mee maken. Zorg voor een snoer met een lamp en steek deze door het deksel. Of je kan er ook een kaars insteken. De lampen kan je aan een wand hangen of boven een tafel. Het is ook mogelijk om deze ergens neer te zetten.

  Bron: Etsy

 2. Klassiek snoer met gloeilampen 
  Een eenvoudige oplossing kan jouw terras verassend gezellig maken. Je kan een snoer met gloeilampen nemen en deze boven jouw terras of patio hangen. Ze bestaan in verschillende kleuren waardoor deze bij elke stijl kunnen passen. Ga altijd na of het snoer en de lampen geschikt zijn voor buitengebruik.

  Bron: ladolcevitablog

 3. Creatieve sfeerverlichting met conserven
  Ook lege conserven kan je omtoveren tot aangename buitenverlichting. Geef lege blikken een kleurtje, werk een patroon uit en prik er gaatjes in. Je krijgt een leuk effect wanneer je een kaars in de lamp steekt.

  Bron: goodhousekeeping

 4. Creëer een gezellig terras met lege flessen 
  Glazen flessen kunnen eenvoudigweg omgebouwd worden tot leuke sfeerverlichting. Ze zijn bovendien beschikbaar in verschillende vormen en kleuren. Verwijder de onderkant, steek er een ketting door en hang een potje met een theelichtje aan de onderzijde van de ketting. Je kan een fles ook voorzien van een lont en deze met de hals aan een wand bevestigen door middel van een klem. Zo krijg je een leuke toorts.

  Bron: Etsy

 5. Jouw eigen tafelverlichting 
  Extra verlichting op de tafel zorgt ook voor een leuke sfeer tijdens een etentje. Met een houten balk en theelichtjes kan je al heel wat verwezenlijken. Voorzie de balk van openingen waar de theelichtjes in passen en steek vervolgens de lichtjes in de balk.

  Bron: justimagine