Tips & Nieuws

Daarom is een stadstuin met terrasoverkapping pure luxe

Stadstuin met terrasoverkapping

Beter dan die van de buren? Reken maar. Want jij beschouwt je kleine tuin als een extra buitenkamer. Eentje die je lente, zomer, herfst én winter wil benutten. Een buitenkamer die volop in het teken staat van genieten en beleven. Een stadstuin waarin slim geïnvesteerd wordt.

5 slimme investeringen die je kleine stadstuin een luxe upgrade bezorgen:

1. 4 seizoenen blikvangers

Je hebt niet zo heel veel plaats in je tuintje, dus wees kieskeurig op je planten bij het inrichten. Zorg ervoor dat ze gedurende een heel jaar ‘interessant’ zijn. Bladeren die mooi verkleuren, boompjes die bloesem bieden, vruchten aan de vijgenboom, een olijfboompje dat door weer en wind stijlvol blijft...Groene structuren, stammen, takken en siergrassen zijn blijvend sfeervol, ook tijdens de winterperiode. En frisse bolgewassen, die vroeg bloeien, brengen leven in de tuin, wanneer de lente zich aankondigt. Plant je groen slim, goed en doordacht en je krijgt extra privacy in je eigen kleine paradijsje.

2. Kunst in de tuin

Kunst in huis, kunst in de tuin. Je stadstuin hoeft helemaal geen park te zijn, wil je er je eigen stempel op drukken met kunst. Een werk in steen, metaal, hout, plexi, marmer… abstract of net heel realistisch: beauty is in the eye of its beholder. Een ding staat vast; het groene canvas van je tuin zorgt voor sowieso voor een schitterende omkadering. Meer nog, de constante interactie van weer, seizoen, de kleurtinten in je tuin, het licht dat verschilt…maakt dat je kunstwerk zich doorvertaalt naar de rest van je prachtige stadstuin.

3. Investeer in een terrasoverkapping

De beste investering voor je stadstuin is echter die in een terrasoverkapping met zon-, water- en windwerend lichtdoorlatend doek of screendak. Zelfs als je enkel een groot terras hebt en eigenlijk zo goed als geen tuin, dan kun je kiezen voor een aangebouwde terrasoverkapping aan je huis. Weer of geen weer, met een terrasheater zit je lekker warm en beschut. Én de waarde van je stadswoning gaat meteen de hoogte in. Dubbel genieten, toch? Inspiratie?

4. Warm in de winter, fris in de zomer

Als je dan toch investeert in een terrasoverkapping, ga dan voor eentje die uitgerust is met lamellen. Je kantelt de overkapping naargelang de gewenste zonne-inval, je sluit ze bij regen en in sommige modellen van Renson, zoals de Camargue Skye, kan je de lamellen zelfs helemaal openschuiven zodat je de blote hemel, de sterren en de maan kan zien. Apéro onder de sterrenhemel…

5. In vuur en vlam

Integreer een outdoor tuinhaard in je stadstuin ontwerp. Op zomerse avonden haalt de warmte de middernacht-kilte uit de lucht. In de tussenseizoenen wikkel je je in een warm dekentje, en zet je je met een grote kom soep, aan het vuur. In de winter zorgt het vlammenspektakel voor extra magie.

Contacteer één van onze verdelers in jouw buurt en maak snel een afspraak voor een offerte.

Vind een verdeler in jouw buurt

Tips & Nieuws

Sneeuw op je terrasoverkapping? Maak je geen zorgen!

sneeuw terrasoverkapping

Je kijkt uit het raam en ziet een prachtig wit tapijt. Eindelijk! Het heeft gesneeuwd. Maar dan overvalt je een paniekerig gevoel: is je terrasoverkapping wel bestand tegen het gewicht van de sneeuw? Geen zorgen, een Renson-overkapping kan alle weersomstandigheden aan!

Terrasoverkapping bestand tegen sneeuwval

As er sneeuw valt, wil je kunnen rekenen op een stevige terrasoverkapping. Je wilt je nooit zorgen maken over het gewicht van het sneeuwpak dat op je terrasoverkapping belandt en wilt ook niet bezig zijn met sneeuw ruimen van je overkapping. Gelukkig kan de Camargue Line tot wel 200 kilogram per vierkante meter dragen. Dankzij de slimme, hoogtechnologische vormgeving kun jij op je twee oren slapen wanneer er sneeuw valt.

Oersterke elegantie

De Camargue Skye is de meest exclusieve telg in het aanbod van Renson en ziet er zeer verfijnd uit. Maar achter dit elegante uiterlijk schuilt zeer oersterke technologie. De dubbelwandige lamel zorgt ervoor dat zelfs zware sneeuwlast geen probleem vormt. Daarnaast geniet je daardoor ook van een optimale geluids- en warmte-isolatie. De Camargue Skye beschikt ook over een gepatenteerde S drive-technologie: een synchrone aandrijving aan weerszijden van de lamellen. Ook bij asymmetrische belasting opent en sluit het dak met een vloeiende beweging. Daarnaast heeft deze terrasoverkapping een speciaal ontwikkelde en gepatenteerde gootrand. Die voorkomt dat het terras en meubilair nat worden bij het openen van de lamellen na een regenbui of het smelten van sneeuw.

Wil je meer info over de Camargue Skye? Vraag onze brochure  aan!

Genieten met een gerust hart

Met deze informatie in het achterhoofd kun je gerust genieten van de sneeuwpracht. Bij Renson worden alle modellen getest op weersbestendigheid, waterafvoer, draaglast én windweerstand.

Ook zorgeloos genieten van je terrasoverkapping?

Bezoek dan snel een verdeler in jouw buurt!

Bescherm je wagen tegen winterse neerslag met een strakke carport

carport winter

Denk je bij het horen van het woord ‘carport’ aan een ouderwetse gebogen constructie met een dak uit plexiglas? Think again! Renson bracht de Algarve Canvas uit, een stijlvolle overkapping die je wagen beschermt tegen het gure winterweer. Wij vertellen je alles over deze kwalitatieve en stijlvolle carport.

De Algarve, maar dan met een vast dak

De Algarve Line van Renson omvat zowel een terrasoverkapping als een carport. Maar wat is het verschil tussen beide? Terwijl de terrasoverkapping is uitgerust met kantelbare lamellen, heeft de Algarve Canvas een vast dak. Zo’n vast dak kun je uiteraard ook gebruiken voor je terras, maar is extra geschikt voor een carport. Je hoeft het dak namelijk nooit open te zetten. In tegendeel: je wilt je wagen net zo goed mogelijk beschermen tegen winterse neerslag en vorst.

Bescherm je wagen in de winter met een duurzame carport

Het vast dak van de Algarve Canvas is opgebouwd uit twee lagen: een stevig bovendak uit een gelakte, geprofileerde staalplaat met een anti-condenslaag en een esthetisch onderdak, afgewerkt met een opgespannen doek met ritstechnologie. Deze technologie is bekend van de Fixscreen-doekzonwering. Sinds jaar en dag is Renson pionier in deze innovatieve technologie. Het doek van de Algarve Canvas zit strak in de structuur gespannen, zonder zichtbare tussenliggers en is verkrijgbaar in acht trendy kleuren. Renson ontwierp zo een uiterst esthetische carport, zonder in te boeten aan kwaliteit en stevigheid.

Een huis in harmonie

Renson biedt een stijlvol totaalpakket aan outdoor oplossingen: De Algarve Canvas maakt het mogelijk om je carport en je terrasoverkapping in hetzelfde design te laten uitwerken. Daardoor is de stijl van je huis helemaal in harmonie en vallen er geen elementen uit de toon. Wist je dat je zelfs de oversteek boven de voordeur kunt laten doortrekken in dezelfde ‘look and feel’? Je kan zelf de Algarve en Algarve Canvas aan elkaar koppelen; zo combineer je een vast dak en lamellendak. Je huis heeft er nog nooit zo goed uitgezien!

<p>Benieuwd naar al deze mogelijkheden? Download dan snel onze brochure en ontdek de uitgebreide opties.</p>

Brochure downloaden

Tips & Nieuws

Deze kosten brengt een terrasoverkapping zoal met zich mee

Vrijstaande terrasoverkapping in tuin

Hoeveel een nieuwe terrasoverkapping zal kosten, valt moeilijk eenduidig te zeggen. De terrasoverkappingen worden namelijk altijd op maat gemaakt en ook de opties en zij-elementen zijn vrij te kiezen. Welke andere factoren een invloed hebben op de totale eindprijs, kunnen we wél meedelen. Zo weet jij waaraan je je mag verwachten.

De kost van je terrasoverkapping hangt af van het model

Ten eerste speelt vooral het model en het merk van je terrasoverkapping een rol in het totale kostenplaatje. Droom je van een hellende of een horizontale variant of bijvoorbeeld van een openschuivend lamellendak met glazen wanden? Afhankelijk van je wensen valt je terrasoverkapping iets goedkoper of duurder uit.

Extra accessoires

Daarnaast heb je de keuze uit heel wat extra’s. Met die bijkomende accessoires maak je je overkapping helemaal naar wens. Bovendien heb je zelf in de hand hoeveel budget je aan die extra’s wilt geven. Zo kun je bij Renson als kers op de taart onder meer opteren voor een audiosysteem, verwarming, zijwanden, ledverlichting, een regen- en windsensor, …

Onderhoud: een minimale kost

Regelmatig onderhoud is aangewezen om vuil- en vetresten van je overkapping te verwijderen en om de uitstraling van de lak te bewaren. Maar wij hebben gelukkig goed nieuws! In tegenstelling tot een houten overkapping, vergt een kunststoffen overkapping van Renson amper onderhoud, waardoor je daar al niet veel geld aan moet besteden. De speciale Maintenance Set van Renson is ideaal voor een efficiënte reiniging.  Gebruik deze set één tot twee keer per jaar voor een optimaal onderhoud.

De Maintenance Set is verkrijgbaar bij alle Renson-verdelers.

Tip: hou rekening met de garantie

Hoe beter de kwaliteit van je overkapping, hoe langer je er van kunt genieten. Bij Renson geniet je maar liefst vijf jaar garantie op alle gebreken die zich kunnen voordoen bij normaal gebruik en onderhoud. In sommige gevallen krijg je zelfs vijftien jaar op de kleurvastheid en de glans van de lakOntdek alles over deze verlengde lakgarantie!

Contacteer één van onze verdelers in jouw buurt en maak snel een afspraak voor een offerte.

Vind een verdeler in mijn buurt

Tips & Nieuws

Ga je voor een terrasoverkapping met een horizontaal of een hellend design?

terrasoverkapping aan open haard

Sta je op het punt om een terrasoverkapping aan te schaffen? Goed nieuws: je levenskwaliteit zal er flink op vooruit gaan! Voor je tot de aankoop overgaat, moet je wel eerst even beslissen welke overkapping het beste bij jouw situatie past. Ga je voor een hellend design of toch maar voor een horizontale overkapping? Dit overzicht helpt je alvast bij je keuze.

Een hellende overkapping

De keuze tussen een hellende overkapping of een horizontale overkapping hangt vooral af van jouw persoonlijke smaak. Een hellende overkapping kan enkel aan de gevel gemonteerd worden. Heb je zin om volledig in de te zon te zitten? Dan schuif je het dak gewoon open. Heb je nood aan bescherming tegen zon of regen? Dan sluit je het Fixscreendak. Dit doek met Fixscreen-technologie van Renson voert het regenwater af naar geleidingskanalen die in de structuur verborgen zitten. Op die manier blijft je terras, en de meubels die erop staan, helemaal droog!

Ook als je van plan bent om een groot oppervlak te overkappen, kun je gerust een hellend design kiezen. Zo heeft de Lagune een hellende vormgeving en is dit model beschikbaar in verschillende afmetingen van maximum 12m breed tot maximum 6,2meter diep. Ontdek ook de Lapure die je kan uitbreiden door er maximaal drie naast elkaar te plaatsen. Zo krijg je een breedte van maar liefst 18m!

Of toch maar een strak, horizontaal design?

De Algarve Canvas is een horizontale overkapping die ideaal is als carport. Het vaste dak bestaat uit twee stevige lagen: een bovendak uit gelakte, geprofileerde staalplaat met anti-condenslaag en een esthetisch onderdak, afgewerkt met  opgespannen doek met ritstechnologie. In ons aanbod hebben we ook horizontale overkappingen met lamellen, die ook bij regenweer perfecte bescherming bieden! De gepatenteerde lamellen zijn namelijk zo gemaakt dat het water afgevoerd wordt naar de zijkant. Zo kun je ze zorgeloos opendraaien na een regenbui zonder dat je terras en je meubilair nat worden.  Je kan het dak dus bedienen naar eigen behoefte zoals een screendak. 

Het voordeel van een horizontale overkapping is dat je deze niet per se aan je gevel hoeft te bevestigen. Als je dus een vrijstaande overkapping in je tuin of op je terras wilt, kies je het best voor een horizontaal design.

Fan van strakke en minimalistische ontwerpen? Ook dan is een horizontale overkapping een prima optie. De personalisatiemogelijkheden zijn eindeloos, waardoor de overkapping volledig op jouw maat is. Bovendien kunnen alle opties perfect worden geïntegreerd in de Camargue.

Benieuwd naar al deze mogelijkheden? Download dan snel onze brochure en ontdek de uitgebreide opties.

Brochure downloaden

Tips & Nieuws

Zó maken wij jouw terrasoverkapping helemaal op maat

Terrasoverkapping op maat

Dat we je terrasoverkapping maken volgens de afmetingen en in de kleuren die jij in gedachten hebt, vinden we bij Renson meer dan vanzelfsprekend. Maar er is meer! We geloven namelijk ook dat een terrasoverkapping pas écht op maat van de klant is gemaakt als ze modulair is. Zo kun je ze gemakkelijk laten ‘meegroeien’ met de veranderende wensen en noden van je gezin. Klinkt goed? Lees hier alles over onze terrasoverkappingen op maat.

Dak boven je hoofd

De eerste vraag die je je moet stellen is voor welk dak je gaat. Wil je een vast dak, een screendak of ga je voor een lamellendak ? Maakt niet uit: je kiest gewoon voor het type overkapping dat je zelf het handigst vindt. 

Waar komt de overkapping

De volgende knoop die je moet doorhakken, is waar de overkapping juist moet komen. Hoewel vaak wordt gekozen om de overkapping tegen de gevel te plaatsen, is dat geen vereiste. Afhankelijk van de functie kun je ook gewoon kiezen voor een vrijstaande constructie. De overkapping kan ook worden geïntegreerd in bestaande constructies.

Knalkleur of toch maar neutraal?

Vervolgens moet je kleur bekennen. Wil je dat je overkapping perfect bij je buitenschrijnwerk past of hou je net van contrast? De keuze is aan jou: met ons ruim gamma aan RAL-kleuren vind je hoe dan ook de kleur die aan je wensen voldoet.

Music, maestro!

En dan zijn er nog de accessoires. Daarin kun je zo ver gaan als je zelf wilt. Hou je van muziek? Kies dan voor geïntegreerde speakers. Zit je vaak ‘s avonds op je terras? Dan is geïntegreerde ledverlichting misschien wel iets voor jou. Af en toe nood aan schaduw? Verticale doekzonwering, schuifpanelen of buitengordijnen tegen de zon brengen soelaas. Of wat dacht je van een ‘Heat & Sound beam’? Met dit verwarmingselement geniet je ook tijdens koude dagen van je terrasoverkapping. Je merkt het: de keuzemogelijkheden zijn eindeloos!

Dat tikkeltje meer

Toch nog het gevoel dat je meer wilt? Dat kan! Omdat je overkapping modulair is, heb je de mogelijkheid om verschillende overkappingen aan elkaar te koppelen. Daardoor kun je zowel in de lengte als in de breedte gemakkelijk uitbreiden naar een extra grote overkapping. En daarbij is niets onmogelijk: zo kun je zelfs een vast dak combineren met een lamellendak!  

Wil jij ook genieten van een terrasoverkapping op maat? Contacteer één van onze verdelers in jouw buurt en maak snel een afspraak voor een offerte.

Vind een verdeler in mijn buurt

Tips & Nieuws

Een carport en terrasoverkapping in dezelfde stijl dankzij de Algarve Line

carport terrasoverkapping zelfde stijl

Ben je verknocht aan je woning, maar vind je dat er nog een carport – en eigenlijk ook een terrasoverkapping – bij hoort om het geheel helemaal af te maken? Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat het lijkt alsof die carport altijd al deel uitmaakte van het gebouw. Hetzelfde geldt voor de terrasoverkapping die je al zo lang in gedachten hebt. Maak snel kennis met de Algarve Line! 

Algarve Line

Rensons Algarve Line bestaat uit een terrasoverkapping en carport, speciaal ontworpen om mooi bij elkaar te passen. Zowel de overkapping als de carport bieden je de nodige opties om hun design perfect op de stijl van je woning af te stemmen. 

Een terrasoverkapping voor elke bouwstijl

De Algarve-terrasoverkapping mag er wezen. Het frame heeft geen zichtbare schroeven en oogt licht en luchtig; een uiterst geschikte keuze om zowel moderne als klassieke bouwstijlen aan te vullen. Combineer het elegante frame van de Algarve met dezelfde RAL-kleur als die van je buitenschrijnwerk, en de overkapping vloeit moeiteloos over in je woning en omgekeerd. Mooi meegenomen: omdat het dak roteerbare lamellen heeft, kies je met de Algarve altijd zelf hoeveel zonlicht er op het terras schijnt. 

Lees ook: Waarop moet je letten als je een terrasoverkapping koopt? 

Algarve Canvas: een carport met allure

Net zoals de Algarve-terrasoverkapping is de Algarve Canvas een opvallend slanke verschijning, en beschikbaar in precies dezelfde RAL-kleuren. Het dak heeft geen zichtbare tussenliggers en ziet er dan ook allesbehalve zwaar uit, maar vergis je niet: de aluminium structuur is uiterst stevig en perfect bestand tegen zware stormen. Ook het Fixscreen-doek dat opgespannen is aan de onderkant van het dak kan tegen een stootje en scheurt niet, dankzij de gepatenteerde technologie van Renson, en is bovendien verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. 

Benieuwd naar de terrasoverkappingen en carports van Renson?

Vind een verdeler in mijn buurt

Tips & Nieuws

Screendak of lamellendak? Wij helpen je kiezen

Screendak

Verlang je naar een gezellige ontbijthoek buiten, een fris schaduwplekje of een ruimte om helemaal tot rust te komen? Groot gelijk dat je een terrasoverkapping laat installeren. Wáár je dat plekje wilt creëren, weet je waarschijnlijk al. Maar ben je er ook al uit welk type dak je het best kiest? We zetten de voor- en nadelen van screendak en lamellendak op een rij, zodat jij makkelijker de knoop kunt doorhakken. 

Installeer een terrasoverkapping met screendak

Als je bij Renson voor een terrasoverkapping met een screendak kiest, zit je zeker goed. Ontdek hier van welke voordelen je dan zoal geniet.

Voordelen

Alle screendaken van Renson zijn uitgerust met de gerenommeerde Fixscreen-technologie. Zo’n overkapping is dan ook:

  • bestand tegen windstoten tot 100 km/u,
  • de ideale bescherming tegen felle zon of klaterende regen,
  • uitgerust met watergeleidingskanalen, waardoor je terrasmeubels niet nat worden wanneer je het dak sluit,
  • beschikbaar met afstandsbediening en te koppelen aan een domoticasysteem. 

Nadeel

Hou er wel rekening mee dat een terrasoverkapping met screendak niet vrijstaand kan worden geplaatst. Gelukkig biedt Renson wel tal van kleuren aan, zodat je je overkapping perfect kunt afstemmen op de rest van je woning.

Ontdek de voor- en nadelen van een lamellendak

Ten slotte kun je een terrasoverkapping met lamellendak laten installeren. Benieuwd wat deze stijlvolle optie je te bieden heeft?

Voordelen

Het opvallendste voordeel van een lamellendak is zijn minimalistische uitstraling. Zo past een lamellendak bij vrijwel elke woonstijl. Kantelbare lamellen kun je, net zoals een screendak, bedienen met een afstandsbediening. Er bestaat trouwens ook een versie met intrekbare lamellen, namelijk de Camargue Skye van Renson. Terrasoverkappingen met lamellendaken zijn eindeloos personaliseerbaar. En wees gerust: wanneer de lamellen gesloten zijn, beschermt dit type dak je moeiteloos tegen de regen. Droom je van een overkapping iets verderop in de tuin? Een lamellendak kun je tegen de gevel of vrijstaand installeren.

Nadeel

Een lamellendak is niet de goedkoopste optie, maar het is de investering dubbel en dik waard, aangezien je er jarenlang genot van hebt.

Nog twijfels? Maak gewoon zélf de vergelijking bij een Renson-verdeler in jouw buurt

Een verdeler in mijn regio vinden

Tips & Nieuws

Het belang van een oerdegelijk doek voor je terrasoverkapping

doek terrasoverkapping

Toegegeven: wanneer je een terrasoverkapping ziet, zijn de eerste factoren die in het oog springen de kleur en de vorm. Maar staar je daar niet blind op. De kwaliteit van het doek is namelijk zeker zo belangrijk. Voor je dolenthousiast naar de winkel trekt, ben je maar beter op de hoogte van kwaliteitskenmerken waarop je moet letten!

Door weer en wind

Bij een storm vrezen dat je terrasoverkapping het begeeft? Liever niet. Als je kiest voor een terrasoverkapping van Renson heb je altijd een gerust gemoed. Afhankelijk van welk model je neemt, kunnen de constructies en doeken namelijk windstoten tussen de 100 km/u en 120 km/u aan, wat overeenkomt met een orkaan van maar liefst 12 Beaufort. Er moet dus al een erg hevige storm woeden voor je schade zult ondervinden aan je mooie terrasoverkapping. 

Natuurlijk hebben de medewerkers van Renson niet gewacht op een storm om de windvastheid van hun overkappingen en doeken te bewijzen. Gespecialiseerde windtesten toonden aan dat de screendaken dankzij de Fixscreen-technologie en het ingenieuze ritssysteem in elke mogelijk positie windvast zijn. 

Hou je terrasoverkapping koel met een zonwerend doek

Daarnaast moet het doek je beschermen tegen de hitte. Je wil natuurlijk vermijden dat je terrasoverkapping zo opwarmt dat het onaangenaam wordt om op je terras te vertoeven. Kies daarom voor een uv-bestendig doek dat zonnestralen weerkaatst. 

Toch liever wat kleur pakken met de zon op je snoet? Met een dynamische terrasoverkapping kies je zelf wanneer je het doek omhoog of omlaag laat.

Waterafvoer zoals het hoort

Dat je terrasoverkapping waterwerend moet zijn, spreekt voor zich. Maar heb je ook aan de waterafvoer gedacht? Zo niet, dan worden je terrasmeubels onvermijdelijk kletsnat wanneer je het dynamische doek weer sluit na een bui. De Lapure van Renson is uitgerust met een waterafvoer, waarbij het regenwater via zijgeleiders en kolommen wordt afgevoerd – zelfs in halfopen stand.

 

Wil je ook van je tuin genieten van onder een terrasoverkapping van Renson?

Vind een verdeler in mijn buurt

Tips & Nieuws

Inspiratie om je tuin gastvrij in te richten

tuin inrichten

Zelfgemaakte hapjes serveren, leuke servetten en rietjes klaarleggen, een paar kaarsen aansteken, het juiste muziekje uitzoeken, … Ben jij ook zo iemand die het héérlijk vindt de gastvrouw of -heer uit te hangen? Met deze tips stoom je je tuin helemaal klaar om je vrienden en familie te ontvangen. Begin al maar een datum uit te zoeken!

Verlichting: sfeervol én veilig

Je bent rustig aan het babbelen en voor je het weet is het donker. Herkenbaar? Zorg ervoor dat jij en je gasten ook dan elkaar nog kunnen zien en voorzie de nodige verlichting. Hang een leuke lichtjesslinger op en verlicht eventuele tuinpaden, zodat er niemand in de struiken sukkelt. 

Relaxen onder je terrasoverkapping 

Als er één tuinaccessoire uitnodigt tot buiten zitten, dan is het wel een terrasoverkapping. Zo’n extra buitenruimte beschermt je tegen de wind en regen, waardoor je bij slecht weer niet in allerijl naar binnen moet spurten. De terrasoverkappingen van Renson kun je bovendien aanvullen met allerlei extra’s die je comfort alleen nog maar verhogen. Dankzij ledverlichting, verwarming en zijwanden zit je bijvoorbeeld het hele jaar door gezellig in de tuin.

Tip: met ingebouwde speakers tover je een etentje met één druk op de knop om tot een spontaan feestje.

Een vleugje overbodige luxe

Soms is een beetje luxe gewoon heel leuk. Laat bijvoorbeeld een outdoor open haard plaatsen onder je terrasoverkapping of installeer een minibar waaruit je gasten zelf drankjes kunnen nemen. Dat laatste is trouwens extra handig als je een vrijstaande terrasoverkapping hebt die ietsje verder van je huis ligt.

Planten en bloemen – op de juiste plaats!

Het spreekt voor zich dat je tuin er veel vrolijker uitziet met voldoende (winterharde) planten en bloemen. Maar probeer al dat moois niet te dicht bij het terras te planten. Anders zitten je gasten en jij in de zomer onvermijdelijk de hele tijd wespen en muggen weg te slaan. 

Maak je tuin ook gastvrij voor kinderen

Stel je vrienden en familie gerust dat ook hun kinderen welkom zijn door een speelhoekje in te richten in de tuin. Daarvoor gelden er weinig regels, behalve dat het veilig moet zijn en in het zicht van de ouders moet staan. 

 

Je gasten ontvangen onder je eigen terrasoverkapping?

Een verdeler in mijn buurt vinden

Pagina's