Is het een veranda of een overkapping? Oordeel zelf!

Wie droomt er niet van een klimaat waarin je vaker in alle comfort van het buitenleven kunt genieten? Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en dat niet alleen in de zomermaanden? We hebben goed nieuws voor jou: je kunt die luxe ook gewoon bij jou thuis creëren. Of je dat nu doet met een terrasverkapping of een veranda, kies je helemaal zelf. We geven je een overzicht van beide oplossingen.

Binnenste buiten: kiezen voor een (open) veranda

In de architectuur en woningbouw zien we een duidelijke tendens: de grens tussen binnen en buiten wordt doelbewust vervaagd. Met een veranda, een glazen aanbouw aan je keuken of woonkamer, kun je dat buitengevoel in huis halen. Het verschil met een andere ruimte is dat je met een veranda veel licht in huis haalt, het er heerlijk warm is en je kamerplanten er goed aarden. In de zomer kan het er soms wat te warm zijn, en dan is het aangenaam om de veranda te kunnen openzetten en de zonwering te kunnen sluiten.

Heerlijk buitenleven met een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping ziet er net iets anders uit. Een klassieke overkapping beschermt tegen wind, regen en zon. Zo kun je zalig wegdromen op je terras, barbecueën met vrienden of genieten van de eerste ochtendzon, zónder dat je rekening hoeft te houden met de weersvoorspellingen.

Wie toch liever wat meer beschutting heeft, kan zijn of haar terrasoverkapping uitbreiden met wandpanelen of glazen schuifdeuren, audio of verwarming. Op die manier maak je van je terras een heuse tuinkamer. Je geniet van het beste van twee werelden: je hebt een comfortabel buitenterras én extra leefruimte, wanneer jij het wil. Met een openschuifbaar dak en openschuifbare wanden, transformeer je de ruimte vlotjes naargelang het weer.

Je ziet het: naargelang de functies en uitbreidingen die je kiest, kan een terrasoverkapping veel weghebben van een veranda en omgekeerd. Welke optie het best bij jou past, hangt af van jouw wensen en levensstijl.

 

Vraag jouw inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze realisaties en ontdek de verschillende modellen en al hun mogelijkheden.

Gerelateerde artikels

10 zen-tips om thuis en in de tuin te ontstressen

Onthaasten na een drukke dag is niet altijd evident. Kun je wel wat tips om te ontstressen gebruiken? Deze zen-tips helpen je om weer tot rust te komen, thuis én in de tuin.

Lees meer >

3 straffe voordelen van een aluminium overkapping

Aluminium is een bijzonder populair materiaal voor terrasoverkappingen. En terecht, want het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam én beschikbaar in een heleboel stijlen. We overtuigen je graag van de voordelen van een aluminium overkapping, zodat je van alle twijfel verlost bent!
Lees meer >

Alles wat je moet weten over een vrijstaande terrasoverkapping

Een terras wat verderop in je tuin, op een afstand van de woning, lijkt in eerste instantie misschien een gek idee. Toch kiezen almaar meer mensen voor een vrijstaand terras én een vrijstaande terrasoverkapping. Om langer van de zon te kunnen genieten, bijvoorbeeld, of om je even écht af te zonderen met een goed boek, een drankje of een oude vriend.
Lees meer >