3 straffe voordelen van een aluminium overkapping

Aluminium is een bijzonder populair materiaal voor terrasoverkappingen. En terecht, want het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam én beschikbaar in een heleboel stijlen. We overtuigen je graag van de voordelen van een aluminium overkapping, zodat je van alle twijfel verlost bent!

1.Bestand tegen alle weersomstandigheden

Aluminium is een bijzonder stevig materiaal. Dat maakt dat een aluminium terrasoverkapping bestand is tegen hevige weersomstandigheden. De Camargue kan bijvoorbeeld windvlagen tot 160 kilometer per uur aan, als de lamellen gesloten zijn. Bij de Algarve is dat 120 kilometer per uur. Dat is heel wat, als je bedenkt dat de windvlagen in een storm doorgaans maar 100 kilometer per uur bereiken. Maar ook zware regenbuien zijn geen enkel probleem. Als het nog eens hevig stormt, hoef je niet naar buiten te lopen om te checken  of je terrasoverkapping er nog wel staat.

2.Schoon te maken in een handomdraai

Een aluminium overkapping van Renson schoonmaken is een fluitje van een cent. In slechts vier stappen is de klus al geklaard:

  1. Verdun het Renson ‘Clean’-reinigingsmiddel met lauw water.

  2. Zeep de profielen grondig in met een zachte spons of microvezeldoel en laat even inweken.

  3. Spoel alles goed af met koud water en droog de overkapping af met een niet-pluizende doek.

  4. Is alles droog? Wrijf de aluminium onderdelen in met Renson ‘Protect’ voor extra bescherming tegen weersinvloeden.

Na een minimaal onderhoud kun je weer eindeloos genieten van je gezellig plekje in de tuin.

3.Een aluminium terrasoverkapping in elke stijl

Aluminium is een materiaal dat oneindig veel mogelijkheden biedt, zowel qua kleur als qua design. Zo heeft Renson in haar assortiment zelfs een aluminium overkapping met houtlook. De Camargue Wooddesign combineert de warme uitstraling van hout met de onderhoudsvriendelijkheid van aluminium. Verder heb je de keuze uit alle standaard RAL-kleuren, zodat je de kleur van je terrasoverkapping kunt afstemmen op het schrijnwerk van je woning. Bekijk alvast onze inspiratiepagina voor een greep uit de mogelijkheden.

 

Contacteer vrijblijvend
een verdeler
in jouw buurt.

Gerelateerde artikels

10 zen-tips om thuis en in de tuin te ontstressen

Onthaasten na een drukke dag is niet altijd evident. Kun je wel wat tips om te ontstressen gebruiken? Deze zen-tips helpen je om weer tot rust te komen, thuis én in de tuin.

Lees meer >

Alles wat je moet weten over een vrijstaande terrasoverkapping

Een terras wat verderop in je tuin, op een afstand van de woning, lijkt in eerste instantie misschien een gek idee. Toch kiezen almaar meer mensen voor een vrijstaand terras én een vrijstaande terrasoverkapping. Om langer van de zon te kunnen genieten, bijvoorbeeld, of om je even écht af te zonderen met een goed boek, een drankje of een oude vriend.
Lees meer >

Bescherm je wagen tegen winterse neerslag met een strakke carport

Denk je bij het horen van het woord ‘carport’ aan een ouderwetse gebogen constructie met een dak uit plexiglas? Think again! Renson bracht de Algarve Canvas uit, een stijlvolle overkapping die je wagen beschermt tegen het gure winterweer. Wij vertellen je alles over deze kwalitatieve en stijlvolle carport.
Lees meer >